Connect with us
Calendar ortodox 14 februarie 2020. Ce sărbătoresc românii de fapt de Ziua Îndrăgostiților

Știri

Calendar ortodox 14 februarie 2020. Ce sărbătoresc românii de fapt de Ziua Îndrăgostiților

Ziua de 14 februarie este bine cunoscută de toată lumea ca fiind Sfântul Valentin sau Ziua Îndrăgostiților. Totuși, aceasta nu este o sărbătoare a românilor, iar în calendarul creștin ortodox astăzi este prăznuit un mare sfânt, considerat tămăduitor al lumii.

Calendar ortodox 14 februarie 2020. Ce sărbătoresc românii de fapt de Ziua Îndrăgostiților

În fiecare an la data de 14 februarie este pomenit Sfântul Auxentie, făcătorul de minuni. Acesta a fost un nobil la curtea imparatului bizantin Teodosie cel Mic. El a ales să îmbrace haina monahală și a părăsit Constantinopolul, refugiindu-se într-un munte, zonă care mai apoi a luat numele de Muntele lui Auxentiu.

Sfântul Auxențiu dorea să stea departe de ochii lumii și să se regpsească în rugăciune și nevoință, însă a fost descoperit de către niște păstori. Aceștia au dus vestea mai departe și în scurt timp o mulțime de oameni au început să vină la el pentru a se ruga și vindeca de boli. El avea puterea de a vindeca orice boală, așa că vestea i s-a dus rapid.

Prin puterea lui Dumnezeu Auxențiu a vindecat numeroase boli grave și de aici i s-a spus tămăduitorul lumii. Sfantul Auxentiu a fost unul din Parintii celui de-al Patrulea Sinod Ecumenic din Calcedon, din anul 451. S-a mutat la Domnul in anul 470.

Rugăciunea către Sfântul Auxențiu

Locuitor pustiului si inger in trup si de minuni facator te-ai aratat, purtatorule de Dumnezeu, parintele nostru Auxentiu; si cu postul, cu privegherea, cu rugaciunea, ceresti daruri luand, vindeci pe cei bolnavi si sufletele celor ce alearga la tine cu credinta. Slava Celui ce ti-a dat tie putere; slava Celui ce te-a incununat pe tine; slava Celui ce lucreaza prin tine tuturor tamaduiri.

Citește și: Alertă meteo! ANM a emis cod galben pentru mai multe județe

Continue Reading
You may also like...

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top