Connect with us
Înălțarea Sfintei Cruci. Evită să faci aceste lucruri în ziua de 14 septembrie

Știri

Înălțarea Sfintei Cruci. Evită să faci aceste lucruri în ziua de 14 septembrie

În fiecare an la data de 14 septembrie creștii ortodocși sărbătoresc ziua de Înălțarea Sfintei Cruci. Există mai multe interdicții în această zi și ar fi bine ca acestea să fie respectate cu sfințenie, pentru a vă feri de păcat.

Înălțarea Sfintei Cruci. Evită să faci aceste lucruri în ziua de 14 septembrie

Tradiția spune că abia în aceastp zi vara se încheie și începe toamna cu adevărat. Ziua de astăzi se cinstește cu post și rugăciune, în amintirea sfintei cruci pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos. Este important să ții post cu strictețe pentru sănătatea familiei, a copiilor și pentru spor în casă și liniște.

Citește și: Ziua Crucii. Ce sa faci de Inaltarea Sfintei Cruci ca sa ai noroc tot anul

Din bătrâni se știe că de Înălțarea Sfintei Cruci se ascund serpii și insectele, pentru că se pregătesc pentru anotimpul rece. După această zi nimeni nu mai are voie sa omoare vietăți care se târăsc. În această zi sfântă nu se taie lemne, ca să nu vina șerpii în casă.

Se mai cunoaște faptul că perele care sunt culese în această zi de mare sărbătoare au puterea de a vindeca numeroase boli și trebuie consumate cât mai rapid. Aceste fructe se oferă în general celor bolnavi și bătrâni, pentru a le ameliora durerile.

Citește și: Rugăciunea Sfintei Cruci care te scapă de toate relele din viața ta – imparte-o mai departe

De Ziua Crucii, cum i se mai spune la sat, se strâng ultimele plante vindecătoare printre care se numără și: micșunelele, mătrăguna și năvalnicul. Acestea se aduc împreună cu buchețele de flori și busuioc la sfânta biserică pentru a fi așezate cu grijă în jurul crucii și a fi sfințite. Plantele se utilizează apoi la numeroase preparate naturiste menite să vindece boli.

În ziua aceasta nu se culeg strugurii din ultima tufă de vie, căci se consideră o ofrandă adusă Domnului, fiind numiți și „Strugurii lui Dumnezeu”.

Citește și: Alertă meteo! Un val de aer rece pune stăpânire pe țară

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top