Connect with us
Nu te pune rău cu Sânzienele. Uite ce NU AI VOIE SA FACI!

Știri

Nu te pune rău cu Sânzienele. Uite ce NU AI VOIE SA FACI!

Sânzienele sunt făpturi miraculoase, motiv pentru care oamenii se temeau de răzbunarea lor. Uite ce nu ai voie să faci în această zi.

Conform legendelor, Sânzienele sunt fete extrem de frumoase, ce trăiesc prin păduri și câmpii. În noaptea de Sânziene, acestea se prin în horă, iar dansul lor conferă plantelor proprietăți miraculoase, de vindecare a bolilor oamenilor. Tocmai din acest motiv, femeile merg la strâns de plante pentru leac abia după această sărbătoare.

Totodată, Sânzienele au puterea de a da rod câmpului, femeilor căsătorite și animalelor, apărând totodată semănăturile de grindină.

Citește și: HOROSCOPUL SÂNZIENELOR: Ce fel de zână bună ești. ARMA SECRETĂ A FIECĂREI ZODII

Pe cât sunt de darnice, pe atât sunt de răzbunătoare pe cei care nu le sărbătoresc corespunzător. Din acest motiv, țăranii evită să meargă pe câmp în această zi mare, de teamă că acestea își vor vărsa ura asupra lor și vor trimite furtuni și grindină peste ogoare.

În plus, Sânzienele se vor răzbuna și pe femeile care nu le cinstesc și muncesc grădina sau fac diferite treburi gospodărești, pocindule gura. Nici bărbații care au jurat strâmb sau care au făcut diferite fapte rele nu scapă azi de puterea personajelor mistice.

Pentru a le îmbuna, fetele mari merg să culeagă flori de sânziene de pe câmp, din care vor împleti cununi pe care le aruncă peste casă. Dacă Sânzienele sunt bune și coronițele se vor prinde de horn sau îl vor atinge, atunci fetele se vor cununa în cel mai scurt timp.

Citește și: Ce să nu faci de Sânziene, zi în care se prind vrăjile și blestemele

Băieții din sat se adună la un loc și străbat fiecare casă, purtând flori de sânziene la pălării. Doar așa personajele cu puteri supranaturale vor fi fericite și vor aduce belșugul în fiecare gospodărie.

Dacă vor considera că nu au fost cinstite corespunzător, Sânzienele se vor supăra groaznic și le vor întrece chiar și pe Iele sau Rusalii, suratele lor, motiv pentru care fiecare dintre noi trebuie să cinstim corespunzător această zi mare.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top