Connect with us

Rețete

Din categoria „Ce mai gătim în weekend?!” Rețetă gustoasă de chifteluțe cu cartofi și verdeață

Chifteluțe cu cartofi. Vă propunem o rețetă gustoasă și rapidă de weekend, care se face foarte ușor și, cu siguranță, va fi pe placul întregii familii. Nu aveți nevoie de multe ingrediente și nici de mult timp de muncă, iar rezultatul va fi savuros.

Din categoria „Ce mai gătim în weekend?!” Rețetă gustoasă de chifteluțe cu cartofi și verdeață

Pentru o zi de weekend petrecută în familie, vă propunem o rețetă de chifteluțe care se face rapid și foarte ușor. Este vorba despre chifteluțe de cartofi cu verdeață și usturoi. Acestea se pot servi ca aperitive, dar și ca fel principal, împreună cu o friptură la grătar și o salată ușoară de vară.

Pentru prepararea rețetei de chifteluțe de cartofi cu verdeață și usturoi, aveți nevoie de următoarele ingrediente!
500 grame cartofi

1 ou bătut

2 linguri amidon de porumb sau făină

2 fire ceapă verde tocate mărunt sau o ceapă uscată

1 legătură pătrunel proaspăt tocat

1 legătură mărar proaspăt tocat

3 căței de usturoi

1/2 linguriță nucșoară măcinată

sare

piper

ulei pentru prăjit

Modul de preparare este foarte simplu. În primul rând se fierb cartofii în coajă, apoi se lasă să se răcească complet. Se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici.

Cartofii rași se pun într-un bol mare și se adaugă peste ei oul bătut, ceapa verde tocată mărunt, pătrunjelul, mărarul, amidonul de porumb, sarea, usturoiul pisat, nucșoara măcinată și piperul.

Toate ingredientele se mixează bine până obțineți o compoziție omogenă. Din aluatul obținut se formează șase chifteluțe de cartofi. Dacă aluatul este prea moale, mai puteți adăuga o lingură de amidon sau făină. Încingeți uleiul într-o tiganie antiaderentă. Chiftelele se prăjesc la foc mic, câteva minute pe fiecare parte.

La final, chiftelele se scot pe un platou pe care, înainte se pune un prosop de hârtie pentru a absorbi din grăsime. Asta este tot! Chiftelele se servesc calde!

Poftă bună!

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Rețete

To Top