Connect with us
Rețetă de Crăciun Prajitura Craciunita

Rețete

Rețetă de Crăciun Prajitura Craciunita

Prajitura Craciunita a devenit nelipsita de pe masa de Craciun. A capatat popularitate mai ales in ultimii ani, dupa ce cofetariile au fost impanzite cu briosele delicioase.

Ingredientele de care ai nevoie pentru prajitura Craciunita

Pentru blat iti trebuie:

  • 3 oua;
  • 150 de grame de zahar;
  • 100 mililitri de sirop de cirese;
  • 50 de mililitri de ulei;
  • 150 de grame de faina;
  • o lingurita de esenta de vanilie;
  • un pliculet de praf de copt;
  • o lingura de praf de sare.

Pentru crema ai nevoie de:

  • 200 de grame de mascarpone;
  • 100 de grame de zahar pudra;
  • 100 de grame de unt la temperatura camerei;
  • doua picaturi de esenta de vanilie.

Pentru glazura ai nevoie de 80 de grame de ciocolata neagra, amara si cativa capsuni pentru decorare.

Cum se prepara

Bate ouale intregi cu praful de sare si adauga treptat zaharul pana cand se omogenizeaza compozitia. Adauga la acest amestec o lingurita de extract de vanilie. Dupa ce ai amestecat bine, pune uleiul.

Adauga siropul de cirese treptat pana se imbiba perfect in restul combinatiei. Amesteca praful de copt cu faina si ai grija ca acestea sa fie fine. Foloseste o sita pentru pregatirea componentelor principale ale blatului.

Unge o tava cu ulei dupa care pune cate putin din compozitia blatului. Pentru ca briosele sa iti iasa perfect, foloseste acele tavi metalice gaurite, special concepute pentru aceste prajituri. Tava se baga in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 15 minute.

Citește și: Reteta de piftie cu usturoi – Secretul marilor bucătari

La prepararea cremei, trebuie sa amesteci untul cu zaharul pudra si sa adaugi treptat mascarpone. Dupa ce ai obtinut o crema consistenta, adauga esenta de vanilie si mixeaza. Crema se pune pe fiecare blat. Deasupra cremei delicioase, pune capsunii injumatatiti. Poti glazura briosele cu ciocolata neagra topita.

Acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru ca prajiturelele sa iti iasa exact ca la cofetarie. Pofta buna!

BONUS: Ouăle de ciocolată cu surprize ascund pericole. Un copil a murit

Ouăle de ciocolată cu surprize ascund multe pericole. Majoritatea părinților nu știu la ce își expun copiii atunci când le cumpără. Dincolo de faptul că aceste dulciuri produc dependență, jucăriile micuțe care se află în interior pot fi fatale pentru micuți dacă le înghit.

Caz tragic în Franța: a murit din cauza ouălor de ciocolată cu surprize

Un astfel de caz a avut loc recent în Franța, unde o fetiță de 3 anișori a murit după ce a băgat jucăria în gură și s-a sufocat cu ea. Micuța nu a putut fi salvată cu toate încercările disperate ale paramedicilor. Se pare că fata a suferit leziuni la nivelul creierului în momentele în care a fost lipsit de oxigen.

Aceste ouă de ciocolată conțin jucării mici și foarte mici din plastic și alte materiale periculoase pentru copiii care au sub 3 ani. În SUA, aceste ouă de ciocolate sun interzise comercializării tocmai din cauza acestor jucării.

Numărul copiilor care au sub 3 ani și consumă des ouă de ciocolată cu surprize este în continuă creștere. Deși mulți părinți consideră că le fac o bucurie micuților achiziționându-le astfel de jucării, realitatea se dovedește de multe ori una cruntă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Rețete

To Top