Rețete

Reteta de Paste: Chec aperitiv

Pentru masa de Paste ai putea incrca sa gatesti chec apritiv. Pe langa celelalte feluri de mancare, acest aperitiv ar putea completa meniul pentru sarbatori. Iata cum se prepara aceasta reteta de Paste.

Reteta de Paste – Chec aperitiv

Pentru checul aperitiv ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 300 de grame de cascaval
– 300 de grame de sunca ori alte mezeluri, in functie de preferintele fiecaruia
– 4 oua
– 4 linguri de faina
– 4 linguri de smantana
– cateva linguri de ardei gras, taiat cubulete
– o jumatate de plic de praf de copt
– sare, piper si alte condimente in functie de preferintele fiecaruia

Iata cum se prepara checul aperitiv: Inainte de toate, se separa ouale. Bate albusurile spuma. Galbenusurile trebuie sa le amesteci cu smantana, dupa care sa adaugi sunca taiata cubulete sau alte mezeluri, dupa preferinte. Apoi se adauga ardeiul, cascavalul pe care trebuie sa il dai pe razatoare si condimentele.

Acest amestec ce contine galbenusurile va fi turnat peste albusuri. Treptat, peste noul amestec obtinut se adauga faina. In prealabil, praful de copt va fi pus in faina. Dupa ce amesteci toate aceste ingrediente, vei pregati tava in care se va coace checul. Pune intr-o tava hartie de copt, dupa care adauga compozitia pentru chec.

Incalzeste cuptorul inainte de a pune tava. Lasa-o la foc potrivit timp de o jumatate de ora. Insa, pentru ca sunt diferite cuptoarele, pentru a te asigura ca este copt checul, este bine sa verifici din cand in cand. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Cand este suficient de rece, poti indeparta hartia de copt si poti taia checul felii. Pofta buna!

Poti incerca reteta aceasta. Nu se prepara greu, este delicioasa si iti poate completa cu succes meniul pentru Paste. Cei dragi vor fi surprinsi intr-un mod placut de acest fel de mancare.

Share
Scris de
Laurențiu Emanuel

Acest site foloseste cookies.

Read More