Carnea de miel este vedeta meselor de Paste. Exista o serie de preparate cu miel. In unele zone ale tarii se respecta cu sfintenie servirea drobului de miel, in altele ciorba de miel capata intaietate. Iti prezentam cum sa faci cea mai delicioasa ciorba de miel cu taitei.
Ai nevoie de:
– 2 kilograme de oase si coasta de miel;
– un morcov;
– o telina;
– un pastarnac;
– un kilogram de ceapa verde;
– o legatura de leustean verde;
– un litru de bors;
– doua-trei linguri de bulion;
– 2 oua;
– faina;
– sare si piper dupa gust.
1. Pune carnea de miel la foc pana apa se face spuma. Carnea trebuie sa poata fi desprinsa usor de pe oase.
2. Aduna spuma si adauga in oala cu carne de miel morcovul, telina, pastarnacul si ceapa verde tocate marunt.
3. Taiteii se introduc in ciorbita de miel abia cand legumele sunt bine fierte, iar carnea este numai buna de servit. Se lasa taiteii spre final, cand ciorba incepe sa dea in clocot.
4. Ciorba se drege cu un ou, bors si bulion iar apoi e bine sa introduci leusteanul verde. Ciorba se mananca fierbinte. Se poate servi cu ceapa verde separat, pe langa cea existenta in supa.
Pofta buna!
Acest site foloseste cookies.
Read More