De Paste, pasca este consumata de majoritatea romanilor. Fie este luata din comert, fie este pregatita acasa. Exista mai multe retete pe care, poate, le-ai incercat de-a lungul timpului. Insa, daca nu ai pregatit pana acum pasca din orez, ai putea incerca si aceasta reteta. Mai jos vei gasi lista cu ingredientele de care ai nevoie, precum si modul in care poti prepara aceasta reteta de Paste.
Pentru pasca din orez ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 300 de grame de aluat pentru cozonac (il poti pregati dupa propria reteta)
– 300 de grame de branza dulce, de vaci
– 1 litru de lapte
– o cana de orez (de 250 de ml)
– 2 oua
– coaja de portocala si de lamaie, data pe razatoare
– 5 galbenusuri
– zahar (cantitatea se alege in functie de preferinte)
– sare
– stafide
– merisoare deshidratate
– putina esenta de vanilie
– zahar vanilat (un plic)
Pasca se prepara astfel:
Se fierbe laptele cu orezul. Se adauga sare si zahar, in functie de preferintele fiecaruia. Se lasa la foc mic pana cand se fierbe orezul. Dupa aceea se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Apoi se adauga branza, stafidele, ouale, merisoarele si restul ingredientelor.
Intr-o forma de tort se va pune hartie pentru copt. Peste aceasta se pune o foaie subtire din aluat. Apoi se adauga compozitia ce contine orez si celelalte ingrediente. Aluatul care ramane va fi impletit si pus imprejurul acelei forme. Dupa aceea se va unge cu galbenus si se va pune in cuptorul incalzit dinainte. Se lasa 50 de minute sau o ora. Este indicat sa se lase la foc mic.
Pentru a te asigura ca nu se va arde, poti pune o folie de aluminiu peste pasca, dupa ce sta 30 de minute in cuptor.
Este o reteta pe care ai putea incerca sa o gatesti de Paste.
Acest site foloseste cookies.
Read More