Rețete
Reteta de Paste: Tort fara coacere, cu visine si piscoturi
De Paste, ai putea incerca sa gatesti un desert care ii va surprinde in mod placut pe toti. Poti gati un tort cu visine si piscoturi. Se prepara repede si nu are nevoie de coacere. Iata cum poti pregati aceasta reteta de Paste.
Reteta de Paste – tort cu visine si piscoturi
Pentru a pregati acest desert ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 250 de grame de piscoturi
– 500 de grame de visine (daca nu gasesti visine proaspete, poti folosi visine congelate)
– 170 de grame de unt
– 170 de grame de zahar
– 10 grame de gelatina
– 300 de ml de frisca lichida
– 300 de grame de smantana
– 300 de grame de iaurt
Pentru a pregati siropul ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
– cateva linguri de zahar (2 sau 3)
– 200 de ml de lapte
Cand vei orna tortul, vei avea nevoie de cateva ingrediente:
– cateva visine (10-15)
– 1 lingura de zahar tos
– ciocolata (intr 50 de grame si 100 de grame, in functie de preferintele fiecaruia)
Tortul se prepara astfel:
Inainte de toate, trebuie sa arzi 2-3 linguri de zahar intr-o cratita. Nu il lasa foarte multe, pentru ca altfel va deveni amar. Lasa-l putin, pentru a-si schimba culoarea. Dupa aceea poti adauga lapte rece. Lasa amestecul la foc mic, pentru a se topi zaharul. Foloseste acest amestec facut din lapte si zaharul caramelizat pentru a insiropa piscoturile. Apoi pune-le in interiorul unui inel pentru tort.
Tort fara coacere
Bate frisca lichida si las-o la rece. Separat, vei pune gelatina intr-un recipient in care ai pus putina apa. Las-o acolo aproximativ 10 minute. Intr-un recipient se pune untul lasat la temperatura camerei, apoi se pune zaharul si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. In aceasta pasta se vor pune iaurtul si smantana.
Dupa aceea, trebuie sa scurgi apa in care ai pus gelatina, care se va topi putin la bain-marine. Dupa aceea, gelatina va fi pusa in pasta facuta anterior cu unt. Se amesteca, dupa care, la final, se pun visinele si frisca. Compozitia se va amesteca din nou.
Peste piscoturi se va turna jumatate din aceasta compoztie. Dupa aceea se va pune un nou strat de piscoturi insiropate si se va pune peste acestea cealalta jumatate a compozitiei. Torul obtinut va fi lasat la rece, in frigider, pentru cateva ore, pentru a se intari. Apoi se scoate din frigider, se indeparteaza inelul de tort si se orneaza.
Topeste ciocolata, dupa care foloseste-o pentru a orna tortul. De asemenea, poti folosi ciocolata rasa pentru a-l orna. Spala visinele. Acestea se vor da prin zahar, dupa care se folosesc pentru a orna desertul.