Una dintre rețetele care nu lipsesc de pe masa niciunui român este friptura de miel.
Această friptură este iubită de români deoarece este suculentă și plină de gust.
Carnea de miel se condimentează cu condimentele tradiționale, prezente în fiecare casă: sare, piper și boia dulce sau iute, după preferințe. Se unge cu puțin ulei și apoi se înfășoară într-o folie de aluminie. Se dă la rece pentru câteva ore.
Dacă se va servi la prânz este bine să fie făcută dimineața pentru a ajunge la temperatura camerei înainte de a fi coaptă.
Se toarnă două căni de apă în tavă și apoi se acoperă carnea de miel la cuptor cu folia de aluminiu. Se bagă tava cu carnea de miel la copt în cuptorul încins la 180 grade Celsius. Se lasă friptura de miel la copt pentru două ore. La fiecare 30 minute se va verifica nivelul lichidului din tavă și apoi se completează cu câte o jumătate de cană de apă caldă.
În ultimele 30 minute se va scoate folia de aluminiu și apoi se mărește temperatura la 200 grade Celsius.
Acum că friptura este gata, rumenă, fragedă și lipicioasă, se servește cu mujdei de usturoi verde. Dacă vreți să mâncați cât mai sănătos, alegeți să puneți alături și o salată verde sau o porție de cartofi natur.
Friptura de miel are un gust excelent atât timp cât este fierbinte și proaspătă. După ce se răcește, în tavă se va forma un strat de minim un deget de gelatină. Asta pentru că s-a închegat sosul. Totuși carnea este bună servită și rece. O puteți folosi în sandwish-uri sau salate deoarece este extrem de sănătoasă. Ce este mai ușor de gătit decât friptura de miel?
Poftă bună!
Acest site foloseste cookies.
Read More