Pregătirile de Paște încep din timp, iar preparatele care vor sta pe masă în ziua cea mare trebuie alese și ele cu grijă. Dacă optați pentru un meniu tradițional, carnea de miel e nelipsită. Vă prezentăm azi o rețetă de ciorbă de miel, precum și câteva trucuri pentru un preparat de nota 10!
Se fierb în apă cu sare carnea și căpățâna de miel. Se ia în mod constant spuma care se formează. Atenție, trebuie îndepărtată toată spuma, pentru că zeama poate rămâne tulbure!
Se curăță zarzavaturile, se taie mărunt sau mai mare, după preferințe, și se adaugă în zeamă. Se lasă la fiert alături de carne pentru aproximativ o oră. Este important ca ciorba să nu fiarbă în exces, pentru că se va destrăma carnea.
După ce acestea au fiert, se adaugă borșul. Borșul este fiert înainte și strecurat. Se adaugă, de asemenea, 2-3 linguri de orez, câteva frunze de leuştean şi cozile de ceapă verde. Se lasă să fiarbă orezul şi se acoperă cu un capac.
Între timp, într-un castron, se amestecă ouăle cu 2-3 linguri de smântână. După ce s-a fiert și orezul, se ia oala de pe foc și se adaugă smântâna treptat, pentru a nu se forma cocoloașe.
Poftă bună!
Acest site foloseste cookies.
Read More