În ultima vreme, mulți hotărăsc să adopte un stil de viață sănătos și renunță la carne. Ei bine, Paștele este o bucurie pentru toți, chiar și pentru cei care au nevoie de un meniu diferit. Vă prezentăm o rețetă de drob cu linte și ciuperci, care imită perfect textura drobului de miel sau alt fel de carne.
Se fierbe bine lintea, aproximativ 15 minute, după care se așază într-un bol.
Ceapa tăiată cubulețe, ciupercile și morcovul se călesc în ulei (de preferat de măsline) timp de 7-10 minute, dar nu trebuie să fie complet gata. Se adaugă peste lintea din bol și se amestecă. Peste compoziția formată, se adaugă cele două ouă, verdețurile tăiate, sare, piper și cimbru, sau alte condimente, după preferință.
Jumătate din compoziție se adaugă în tava unsă bine cu ulei, se pun cele trei ouă fierte, după care se toarnă restul compoziției. Se lasă la cuptor pentru 30-40 de minute, la o temperatură de 180ºC.
Drobul se lasă la răcit înainte de a fi scos din tavă, pentru a nu se rupe.
Acest site foloseste cookies.
Read More