Connect with us
Rețete de Paște: Prăjitura "Noaptea de Paște"

Rețete

Rețete de Paște: Prăjitura „Noaptea de Paște”

Prăjitura „Noaptea de Paște” este o adaptare a prăjiturii Regina Maria. Este un desert special și delicios, ușor de preparat, care își merită locul pe masa de Paște și chiar numele îl recomandă. Întreaga familie o va savura cu plăcere!

Rețete de Paște: Prăjitura „Noaptea de Paște”. Ingrediente necesare

Pentru blatul cu vanilie ai nevoie de:
-4 ouă
-4 linguri zahăr
-2 linguri ulei
-4 linguri făină
-un vârf linguriță praf de copt
-esență de vanilie

Pentru blatul cu nucă vei folosi:
-5 albusuri
-5 linguri zahăr
-5 linguri nucă măcinată
-5 linguri pesmet de biscuiți
-2 picături esență de migdale

Pentru cremă:
-5 gălbenușuri
-100 g zahăr pudră
-2 linguri amidon
-400 ml lapte                                                                                                                                                                  -200 g ciocolată
-200 g unt

Rețete de Paște: Prăjitura „Noaptea de Paște”. Mod de preparare

Blatul cu vanilie: Se bat albușurile cu un praf de sare, până se obține o spumă tare. Se adaugă zahărul și se amestecă. Se freacă gălbenușurile cu ulei și esență de vanilie, după care se amestecă cu spuma de albușuri. La sfârșit, se adaugă făina amestecată cu praful de copt, folosind o spatulă.

Se toarnă compoziția într-o tavă de 40 cm/28 cm, tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute, după care se scoate din tavă blatul, cu tot cu hârtia de copt și se lasă la răcit.

Blatul cu nucă: Se bat albușurile cu un praf de sare, până se obține o spumă tare. Se adaugă zahărul și se mixează bine, până spuma capătă un aspect lucios. Mai apoi, se adaugă esența de migdale, nuca macinată si pesmetul.

Se toarnă compoziția într-o tavă de 40 cm/28 cm, tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute, în funcție de cuptor,după care se scoate din tavă blatul, cu tot cu hârtia de copt și se lasă la răcit.

Crema de ciocolată: Gălbenușurile, zahărul și amidonul se amestecă bine, până se obține o cremă omogenă. Peste, se toarnă laptele treptat, după care se pune vasul pe foc mic. Se mestecă în mod continuu, ca în cazul unei budinici. În crema fierbinte se adaogă ciocolata ruptă bucățele si untul tăiat cubulețe. Se amestecă bine până la omogenizare și se lasă apoi crema la răcit.

Jumătate din cremă se pune peste blatul cu vanilie. Se așază apoi celălalt blat, peste care va fi turnată cealaltă jumătate din crema de ciocolată. Se lasă la răcit, iar apoi prăjitura poate fi servită!

Poftă bună!

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Rețete

To Top