Connect with us
A început sezonul AMBROZIEI! Semnal de alarmă pentru persoanele alergice

Știri

A început sezonul AMBROZIEI! Semnal de alarmă pentru persoanele alergice

A început sezonul ambroziei și medicii îi avertizează pe toți cei care se confruntă cu alergiile. Ambrozia este una dintre cele mai periculoase plante pentru persoanele alergice și nu numai. Iată cum te poți feri de ea într-un mod eficient!

A început sezonul AMBROZIEI ! Semnal de alarmă pentru persoanele alergice

Ambrozia este o plantă extrem de rezistentă la căldură și crează probleme persoanelor alergice toată vara, însă în special în perioada august-septembrie. Persoanele care au în curte această plantă sunt obligate prin lege să o distrugă cât mai rapid și este absolut interzisă cultivarea ei.

Citește și: Ce problemă de sănătate ascunde gura uscată

Prevenția este cea mai importantă în această perioadă. Medicul Adriana Tudose spune că „Pacienții care au avut manifestări sezoniere (august – octombrie) în anii precedenți, sunt sfătuiți să efectueze un consult alergologic înainte de începerea sezonului (iulie). Doar medicul alergolog poate efectua testarea care pune în evidență alergia și tot el indică tratamentul optim individualizat, inclusiv imunoterapia alergen specifică – singurul tratament posibil curativ”.

A început sezonul AMBROZIEI

A început sezonul AMBROZIEI

Citește și: Si-a sarutat iubita si, dupa cateva minute, femeia a murit. CAUZA DECESULUI ESTE SOCANTA

Alergiile apărute în sezonul ambroziei nu sunt deloc de neglijat și ar trebui tratate cu atenție maximă. Este foarte important să mergeți la medic încă de la primele simptom. Totodată trebuie să conștientizați dacă sunteți deseori în preajma acestie plante. Ambrozia crește îndeosebi pe câmp, pe terenuri abandonate ș pe marginea șoselelor. Autoritățile sunt obligate să o îndepărteze încă din primele zile ale apariției, ridcând în caz contrar amenzi destul de serioase.

Citește și: SECRETELE MEDICINEI INDIENE. Ce spune tenul tau despre tine

Legea nr. 62/2018 privind combaterea ambroziei a fost publicată pe 17 martie 2018, dar încă nu au fost elaborate normele de aplicare și responsabilitățile ministerelor implicate în strategia de combatere.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top