Connect with us
Simptomele cancerului pancreatic, boala care i-a curmat viața Mariei Teslaru și Ionelei Prodan

Știri

Simptomele cancerului pancreatic, boala care i-a curmat viața Mariei Teslaru și Ionelei Prodan

Maria Teslaru și Ionela Prodan sunt două din vedetele României care au murit de cancer la pancreas. Iată cum recunoști boala.

Simptomele cancerului pancreatic, boala care a ucis-o pe Ionela Prodan sunt ignorate de mulți pacienți, asta deoarece sunt confundabile cu alte afecțiuni.

Ca orice afecțiune gravă, boala are mai multe etape. Faza de instalare este urmată de cea de stabilizare, iar la final, netratată, afecțiunea pune la pământ întregul sistem imunitar.

Vârsta medie a pacienților cu cancer pancreatic este de 72 de ani, conform datelor oficiale. Cauza exactă a cancerului la pancreas nu este cunoscută în detaliu, însă există mai multe cauze care pot explica evoluția bolii: fumatul, vârsta înaintată, alimentația nesănătoasă sau alte afecțiuni care se agravează precum diabetul.

Simptomele cancerului pancreatic

Diabetul instalat brusc, fără semne este prezent la peste 40% dintre pacienții cu pancreasul afectat.

De asemenea, colorarea în galben a ochilor și a pielii este un alt semn timpuriu. Orice tumoră pancreatică, fie cât de mică, poate bloca imediat canalul de evacuare a bilei în colecist, fapt pentru care apare icterul.

Mâncărimile la nivelul pielii, palmelor și tălpilor indică de asemenea probleme cu pancreasul care nu trebuie ignorate.

Lipsa poftei de mâncare apare târziu de obicei, însă nu trebuie neglijat acest simptom. Mulți pacienți spun de asemenea că mâncarea pe care o consumă are un gust diferit de cel resimțit de majoritatea.

Arsurile abdominale sunt și ele prezente frecvent în cazul acestui tip de cancer. Scaunele deschise la culoare, groase sunt alte semnale că boala este deja în stadiu incipient.

În ultimul stadiu, pacienții slăbesc foarte mult. Multă lume crede că slăbitul brusc este cauzat de un cancer care s-ar extinde către ficat. Adevărul e că, așa cum spun medicii, slăbitul în exces într-un timp foarte scurt vine ca urmare a tulburării activității enzimelor pancreatice.

Nu ignorați niciunul din aceste simptome și adresați-vă medicului mai ales dacă recunoașteți primele 3 din lista de mai sus.

Viața are întotdeauna prioritate!

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top