Connect with us
Actrița Ligia Dumitrescu s-a stins din viață

Social

Actrița Ligia Dumitrescu s-a stins din viață

Actrița Ligia Dumitrescu s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Anunțul trist a fost făcut de colegii ei de la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău.

Actrița Ligia Dumitrescu s-a stins din viață

”Viața asta este șansă, o primești de undeva… Drum lin! Odihnă veșnică, Doamnă a scenei!”, a fost mesajul postat pe Facebook de către artiștii de la Teatrul Municipal Bacovia.

Ligia Dumitrescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, la clasa Profesorilor Lidia Ionescu, Ion Cojar, Radu Penciulescu.

Actrița a fost colegă de promoție cu Ștefan Iordache, Irina Petrescu, Sanda Țăranu, Dionisie Vitcu, Constanța Zmeu și a finalizat studiile cu rolul Marina din ”Unchiul Vanea”, de A.P. Cehov. După absolvire, a fost invitată la Teatrul Dramatic din Constanța, apoi a ales Teatrul din Bacău. Aici, la Bacău, și-a împlinit cariera.

Dintre succesele sale amintim spectacolele Sosesc diseară, Tichia cu clopoței, Hanul de la răscruce, Mortul din pod, Opt femei sau Gaițele.

A jucat în filme: Domnișoara Aurica, regia Șerban Manolescu, în Noiembrie, ultimul bal, regia Dan Pița, sau în Nunta mută , regia Horațiu Mălăele.

În 2009 a fost declarată Societar de Onoare al Teatrului Municipal ”Bacovia”, alături de actorii Constanța Zmeu, Doina Iacob, Viorel Baltag, Stelian Preda, Florin Blănărăscu, Despina Prisacaru.

Ultimul spectacol în care a jucat a fost OPT FEMEI, de Robert Thomas, în regia domnului Gheorghe Balint, un spectacol pe care îl veți putea revedea în programul de spectacole Online al Teatrului Municipal Bacovia.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top