Connect with us
Alexandru Rafila, despre cum poate fi evitată infectarea cu coronavirus în vacanță

Social

Alexandru Rafila, despre cum poate fi evitată infectarea cu coronavirus în vacanță

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie, ceea ca nu a avut tocmai un efect pozitiv asupra sănătății, crescând semnificativ numărul de persoane infectate. De altfel, s-a redeschis turismul, iar în weekend a fost semnalată o mare aglomerație, ceea ce a atras atenția autorităților. Alexandru Rafila vorbește despre cum poate fi evitată infectarea în condiții de pandemie.

Alexandru Rafila, despre cum poate fi evitată infectarea cu coronavirus în vacanță

Medicul epidemiolog Alexandru Rafila a abordat o discuție referitoare la vacanțele în regim de pandemie și cum poate fi evitată infectarea cu coronavirus. Astfel, el a oferit câteva sfaturi despre cum trebuie să ne protejăm. Analizând situația din weekend din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, el a declarat că aglomerația a dus la nerespectarea distanțării sociale și oamenii au luat contact direct unii cu ceilalți.

El susține că masca de protecție trebuie purtată chiar și atunci când suntem în aer liber, pentru a evita infectarea cu noul coronavirus, mai ales dacă în locul în care ne aflăm se desfășoară un turism neorganizat, unde nu este posibilă distanțarea socială, pe care autoritățile nu îl au sub control și sunt prezente acolo multe persoane. În plus, el este de părere că numărul maxim de oameni acceptat într-un grup ar trebui să fie de 6. Astfel, el crede că oamenii pot înțelege această regulă și pot deveni responsabili.

”Am stabilit un număr de persoane care pot să stea împreună, iar dacă discutăm de 5, 6 persoane, iar acolo sunt 600… Vă dați seama că s-ar putea încerca convingerea oamenilor, că nu trebuie să intrăm în zona măsurilor coercitive. Dacă avem suficientă abilitate cred că există posibilitatea să îi convingem pe oameni să se depărteze și să evite aglomerația excesivă.”, a completat Rafila.

Marcel Vela a anunțat că aglomerația din weekend de pe litoral poate avea urmări grave, mai ales că numărul de infectări este deja în creștere. Astfel, a decis să fie efectuate controale drastice în cazul operatorilor economici, pentru a se asigura că respectă măsurile impuse. Ministrul speră că nu se va ajunge la închiderea plajelor, deși situația este una alarmantă.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top