Connect with us
Alexandru Rafila despre scăderea numărului de infectări: "S-a întâmplat un fenomen ciudat"

Social

Alexandru Rafila despre scăderea numărului de infectări: „S-a întâmplat un fenomen ciudat”

Alexandru Rafila a făcut declarații cu privire la scăderea numărului de infectări cu noul virus în România. Profesorul Rafila spune că, în ciuda faptului că datele din ultimele zile arată o scădere importantă a cazurilor de îmbolnăvire, la mijloc ar fi un fenomen ciudat. Aflați, în cele ce urmează, la ce se referă profesorul Rafila.

A scăzut numărul de infectări cu noul virus

Alexandru Rafila a transmis românilor să nu se bucure că a scăzut, aparent, numărul de infectări cu noul virus, pentru că la mijloc este un fenomen ciudat. El se referă la faptul că numărul de teste pentru depistarea persoanelor infectate în România scade pe zi ce trece.

Reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății spune că țara noastră este statul membru al Uniunii Europene cu cea mai mică proporție a cazurilor pozitive din testele efectuate, ceea ce ar demonstra că există un blocaj undeva.

„S-a întâmplat un fenomen ciudat: brusc numărul de teste s-a stabilizat, între ghilimele. Am ajuns să testăm la fel atunci când aveam 10.000 de pacienţi infectaţi zilnic, ca şi atunci când aveam 5.000 de pacienţi. Mai mult, astăzi am aflat cu surprindere că chiar a început să scadă numărul de teste destul de mult, a scăzut într-o singură zi cu 20%, astăzi am avut aproape 8.000 de cazuri, am avut doar 30.000 de teste, ceea ce este anormal, pentru că, de fapt, există un blocaj undeva”, a declarat profesorul Rafila.

Rafila spune că blocajul este la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică din România, care nu sunt încurajate să investigheze toate focarele epidemiologice. Tot el a susținut că oprirea transmiterii doar prin măsuri nemedicale, cum ar fi carantină în diverse oraşe, închiderea şcolilor, închiderea pieţelor, nu este o soluţie pentru că ea afectează, de multe ori, fundamentele societăţii.

Reamintim faptul că până astăzi, 24 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 430.605 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În total 304.188 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.753 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.253 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top