Connect with us
Anunț important pentru toți șoferii! Mare grijă unde parcați mașinile, riscă să fie ridicate

Social

Anunț important pentru toți șoferii! Mare grijă unde parcați mașinile, riscă să fie ridicate

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege. Toți românii care au permis de conducere și mașină trebuie să știe. Astfel, în data de 24 noiembrie 2020, preşedintele Klauss Iohanis a promulgat proiectul de lege care prevede dreptul autorităţilor de a ridica maşinile parcate neregulamentar pe trotuare şi spaţii verzi.

Mașinile pot fi ridicate

Proiectul care le oferă oamenilor legii dreptul de a ridica mașinile parcate necorespunzător a devenit Legea 273/2020 și urmează a fi publicat în Monitorul Oficial. Legea a fost votată cu 269 de voturi pentru, două voturi contra şi două abţineri.

După publicare, toți conducătorii auto vor avea obligația de a nu ocupa domeniul public cu vehicule în afara spaţiilor marcate expres de administratorul domeniului public.

În cazul în care oamenii nu vor respecta obligația lor de a nu ocupa domeniul public cu vehicule în afara spaţiilor marcate expres de administratorul domeniului public, iar vehiculul lor va fi parca în alt spațiu în afară de cel public special pentru această acțiune, poliția-locală are dreptul de a ridica vehiculul respectiv.

Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public şi se realizează pe durata a 24 de ore. Vehiculul nu va fi ridicat dacă înăuntru este observată prezența unor anumite persoane. Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operaţiunii/operaţiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea ori deţinerea legală a acestuia. Conducătorul este responsabil în situaţia în care prezenţa unor persoane fizice şi juridice în vehicul nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau punerii în executare a măsurii.

Vehiculul se ridică prin dispoziţie de ridicare care trebuie să cuprindă cel puţin informaţiile privind data, ora şi locul ridicării vehiculului, gradul profesional, numele şi prenumele poliţistului local care poate dispune măsura, precum şi unitatea din care acesta face parte, indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată, menţiuni privind înregistrarea foto sau video a staţionării vehiculului, menţiuni privind avarii vizibile pe vehicul, date privind numărul de înmatriculare/înregistrare şi marca vehiculului.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top