Connect with us

Social

Anunțul lui Orban față de înghețarea anului școlar Ce a spus premierul, vedeți aici!

În cursul zilei de ieri, 05.04.2020, premierul Ludovic Orban a luat cuvântul în problematica pe care îi neliniștește pe majoritatea părinților! Situația anului școlar 2019-2020!
Acesta a declarat faptul că înghețarea anului școlar nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

„N-a existat nicio discuție pe tema șomajului tehnic la cadrele didactice, a spus premierul. Profesorii să țină orele prin toate mijloacele, online, și să-și facă treaba, astfel încât să nu fie înghețat anul școlar. Nu avem în vedere această soluție (înghețarea anului școlar-n.red.)”, a completat Ludovic Orban.

Explicația ministrului Educaţiei

„Suntem într-o situație dificilă. Întreaga societate românească trece printr-o perioadă grea. Nu ne-am mai confruntat cu un astfel de eveniment atât de greu. Nu vedeți cât de repede se extinde situația aceasta a pandemiei. Cred că și educația reprezintă, în aceste momente, un sector în care lucrurile nu stau tocmai bine pentru că școlile și universitățile și-au prelungit cursurile.

Sub nicio formă nu se pune problema înghețării anului școlar. Dacă ne uităm și la celelalte sisteme de educație din UE, vedem că nicăieri nu s-a luat o astfel de măsură”, a declarat ministrul Educației.

Când se întorc elevii la școală

„Am spus foarte clar că până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii, nu e cazul să revenim la cursuri. În această perioadă trebuie să ne preocupe în mod special sănătatea tuturor”, a concluzionat Monica Anisie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top