Connect with us
Arad poate deveni al doilea județ închis după Suceava. Anunțul Ministrului Sănătății

Social

Arad poate deveni al doilea județ închis după Suceava. Anunțul Ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat joi seara că Arad ar putea deveni al doilea județ închis după Suceava, dacă situația nu va fi ținută sub control.

Arad poate deveni al doilea județ închis după Suceava. Anunțul Miistrului Sănătății

Nelu Tătaru a subliniat faptul că situația trebuie ținută sub control, iar măsurile necesare trebuie să fie luate la timp pentru ca Aradul să nu fie plasat sub carantină totală.

Este o transmitere locală, nu la nivelul Sucevei, dar dacă nu se iau măsuri poate ajunge la nivelul Sucevei. Avem o apropiere și de punctele de trecere de la Nădlac. Acolo avem un aflux important, în care cei care intră, la un moment dat, acuzând fenomene sunt duși la spitalul din Arad. Afluxul este mai mare, dar dacă este foarte bine controlat putem stăpâni și menține ritmul pe care îl avem acum.”a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat că la Suceava situația nu a fost controlată la timp și transmiterea a fost continuă și accelerată din cauza faptului că medicii și asistentele nu au respectat măsurile de izolare, iar conducerea spitalului județean a făcut greșeli grave în gestionarea situației.

A fost o transmitere continuă, accelerată, care în acest moment este la fel de accelerată. Am adus atunci medici de la Iași, am refăcut unitatea de primiri urgențe, am refăcut niște circuite și am repus un manager nou care trebuia să aducă niște schimbări, schimbări care nu au apărut și nu ne permitem să stăm mai mult timp.

Am ales varianta de a schimba managerul acelei unități medicale și am adus un management militar, managerul este de la spitalul militar din Brașov, directorul medical de acolo, urmat de alți trei colegi. Am recomandat să se refacă tot ceea ce înseamnă management„, a mai declarat ministrul.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top