Connect with us
Artist răpus de coronavirus la doar 37 de ani. Nu avea alte comorbidități

Social

Artist răpus de coronavirus la doar 37 de ani. Nu avea alte comorbidități

Un alt artist din țara noastră a fost răpus de nemilosul virus al momentului. Acesta avea doar 37 de ani și nimeni nu s-ar fi așteptat ca organismul lui să cedeze, având în vedere că nu suferea de alte boli grave. Silviu Huţanu, membru al formaţiei SoundCheck Band, a murit joi, 29 octombrie. A murit din cauza insuficienței organelor.

Silviu Huțanu a fost răpus de coronavirus

Silviu Huțanu era un tânăr de 37 de ani care făcea parte din trupa SoundCheck Band. Acesta fusese depistat cu noul virus al momentului în urmă cu două săptămâni și era internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Apropiaţii artistului răpus de coronavirus spun că acesta nu avea alte boli grave, excepţie făcând o hipertensiune pe care o ţinea sub control.

Bărbatul s-a aflat în stare gravă, pe secția de Terapie Intensivă, iar medicii au comunicat familiei că are nevoie de  de tratament cu plasmă hiperimună, motiv pentru care și-au rugat apropiații vindecați de noul coronavirus să doneze plasmă pentru a-l salva pe Silviu.

Fratele său a explicat că primele simptome ale bolii au apărut în zilele de 10-11 octombrie. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iași pentru a-și face testul de depistare a coronavirusului. Pe data de 13,rezultatul a ieșit pozitiv și a fost internat la Spitalul „Căi Ferate” din Iaşi. Pentru că starea lui s-a înrăutăţit şi avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis să-l transfere la secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, acolo unde a și murit. Conform informațiilor date de medici, plămânii lui fuseseră afectați în proporție de 95%.

„În zilele de 10 și 11 octombrie, fratele meu a început să aibă simptome. Simptomele au debutat cu febră și stare generală de rău. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iași pentru a-și face testul PCR, testul de depistare a infecției cu COVID-19. Pe data de 13, după ce rezultatul testului a ieșit pozitiv, a fost internat la Spitalul „Căi Ferate” din Iași. Pentru că starea lui s-a înrăutățit și avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis să-l transfere la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Din ceea ce știm noi, Silviu nu avea alte probleme medicale, ci numai hipertensiune”, spune Alex Huțanu, fratele lui Silviu.

Pe rețelele de socializare au curs mesajele de condoleanțe atât din partea celor care l-au cunoscut, cât și din partea celor care i-au apreciat munca. În plus, și mama regretatului artist a transmis un mesaj emoționant.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top