Connect with us
Au comandat măști sanitare și au primit hârtie igienică!

Social

Au comandat măști sanitare și au primit hârtie igienică!

Da, se întâmplă! 90 de români au fost păcăliți de niște escroci care pretindeau că vând măști sanitare. Oamenii au comandat măști, și în schimb, au primit role de hârtie igienică. În această dimineață, polițiștii din Giurgiu efectuează percheziții în județele Călărași și Ilfov, la persoane acuzate de înșelăciune.

Au comandat măști sanitare și au primit hârtie igienică!

În contextul pandemiei și al obligativității de a purta măști de protecție, unii s-au gândit că e rost de afacere. Au postat anunțuri false cum că vând măști de protecție, iar în schimb, le-au trimis clienților în colete – role de hârtie igienică.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, la această oră, polițiștii din Giurgiu efectuează 9 percheziții, în 2 județe, la domiciliile unor persoane bănuite că postau anunțuri false cu măști medicinale și comercializau ilegal tutun.

„În dimineața zilei de 16 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 9 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Călărași și Ilfov, la domiciliile unor persoane despre care există date și indicii că începând cu data de 16.03.2020 au indus în eroare un număr semnificativ de persoane de pe teritoriul național, profitând de instituirea stării de urgență generată de pandemia COVID- 19”, se arată în comunicatul IGPR.

Indivizii postau anunțurile de vânzare pe rețelele de socializare. Acolo atașau poze cu măști medicinale și primeau comenzi. Expediau cutiile pline cu role de hârtie igienică și cereau plata la momentul ridicării coletelor.

În felul acesta au reușit să păcălească 89 de persoane.

În urma cercetărilor, oamenii legii au descoperit că, prin intermediul acelorași anunțuri, au vândut tutun tocat, rezultat în urma prelucrării prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire.

Vor fi puse în executare 8 mandate de aducere.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, Biroului de Analiză a Informațiilor, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București și Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top