Connect with us
Autoritățile se contrazic în declarații. Mai sunt sau nu paturi libere la ATI

Social

Autoritățile se contrazic în declarații. Mai sunt sau nu paturi libere la ATI

Autoritățile centrale se contrazic în declarații și pare că nu se știe clar dacă mai sunt sau nu paturi disponibile în secțiile ATI din țară. Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus crește în România, pe zi ce trece. Unitățile spitalicești dedicate bolnavilor de COVID-19 sunt pline, însă situația problematică este lipsa paturilor pe secțiile de Terapie Intensivă. Pe marginea acestui subiect, autoritățile centrale s-au contrazis în declarații. Mai sunt sau nu locuri libere la ATI?

Mai sunt sau nu paturi libere la ATI

În contextul înmulțirii numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus, situația din spitalele țării este tot mai sensibilă. Cele mai mari probleme sunt cu locurile limitate din secțiile de Terapie Intensivă, iar autoritățile se contrazic ba că mai sunt, ba că nu mai sunt paturi disponibile.

Secretarul general al Guvernului a afirmat marți, 10 noiembrie, într-o postare pe Facebook, că nu mai sunt locuri disponibile în secțiile ATI, iar Raed Arafat l-a contrazis.

Șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență a declarat pentru Digi24 că situația diferă de la o zonă la alta.

„Toate paturile sunt ocupate la acest moment, poate că la un anumit moment în unele zone, da, dar nu aș zice că pe plan național. Poate în București, la un moment dat ajungem la paturi complet ocupate, poate chiar în momentul ăsta. Asta nu înseamnă că în altă zonă a țării nu găsesc locuri de terapie intensivă. Depinde de distanță și depinde de dinamică. Sunt județe care anunță că au ajuns la ocuparea tuturor paturilor, și atunci căutăm în alte zone în care mai avem paturi libere”, a declarat Raed Arafat.

Bilanțul cazurilor de coronavirus 11 noiembrie 2020

Până astăzi, 11 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 324.094 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În total 218.086 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.799 cazuri noi de persoane infectate cu noul virus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2.074 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 8.389 de persoane diagnosticate cu infecție cu noul coronavirus au decedat.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top