Connect with us
Avertisment pentru părinți! Nu faceți acest lucru în speranța că preveniți infectarea cu coronavirus

Social

Avertisment pentru părinți! Nu faceți acest lucru în speranța că preveniți infectarea cu coronavirus

Părinții sunt sfătuiți să nu administreze copiilor antibiotice în speranța că ar putea preveni infectarea cu noul coronavirus. Avertismentul vine chiar de la Ministrul Sănătății care susține că medicul de familie este cel care trebuie contactat odată ce copilul are simptome asemănătoare infecției cu SARS COV 2.

Părinții sunt avertizați: nu dați antibiotice copiilor pentru a preveni infecția cu noul coronavirus

Ministrul a declarat că infecțiile cu SARS COV 2 au început să fie tot mai multe în rândul copiilor. Mulți părinți se sperie în acest context și încearcă să își trateze copiii acasă sau chiar să prevină o eventuală infectare administrându-le acestora antibiotice sau alte medicamente pentru răceală și gripă. Nimic mai greșit! Ministrul trage un semnal de alarmă și le cere românilor să apeleze la medicul de familie care este obligat să evalueze copilul cu atenție și să decidă cum va fi tratat.

Monitorizarea este pentru început cea mai importantă, iar în acest sens există și o ordonanță în care se preciează că pacientul asimptomatic sau simptomatic fără comorbidități va intra în monitorizarea medicului de familie.

„Legătura pe care am recomandat-o şi o recomand este medicul de familie. Formele asimptomatice sau uşor simptomatice pe care le prezintă copiii sunt cele care trebuie gestionate prudent.

Sunt protocoale, sunt tratamente pentru fiecare caz în parte, pentru fiecare grupă de vârstă şi pentru fiecare mod de manifestare.

Recomand în continuare… prevenţia nu se face printr-un antibiotic dat de acasă de părinţi. Evaluarea se face de un medic de familie. Fiecare dintre copii se află în evidenţa unui medic de familie.

Haideţi să luăm legătura cu medicul de familie, mai ales că avem o ordonanţă care spune că asimptomaticul sau simptomaticul fără comorbidităţi este cel care intră în monitorizarea medicului de familie. Cred că primul moment ar trebui să fie acea monitorizare, luare în evidenţa medicului de familie şi tratament în consecinţă”, a declarat ministrul Sănătății.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top