Connect with us
Avertisment sumbru din partea președintelui. România ar fi intrat în valul doi al pandemiei

Social

Avertisment sumbru din partea președintelui. România ar fi intrat în valul doi al pandemiei

Situația din România este tot mai gravă. Pare că lucrurile scapă de sub control, având în vedere cifrele din ultimele zile. Dacă până acum fusese depășit pragul de 5000 de infectări, doar ieri, 30 octombrie, au fost identificate aproape 6500 de îmbolnăviri noi. Autoritățile sunt alarmate și analizează constant situația, pentru a lua măsuri cu care să gestioneze corect pandemia. În acest context sumbru al României, președintele a declarat am fi intrat în valul doi al pandemiei.

Valul doi al pandemiei ar fi fost atins

Președintele a vorbit despre situația dificilă din România. Înainte de o reuniune a membrilor Consiliului European, Klaus Iohannis a declarat că România trece printr-o situație dificilă și că s-a ajuns chiar la valul doi al pandemiei, ceea ce face necesară analizarea lucrurilor îndeaproape și depunerea unui efort colectiv pentru gestionarea pandemiei. El a avertizat că nimeni nu este ferit de pericolul contaminării și că toți românii trebuie să fie conștienți de riscurile existente.

Ne aflăm, din păcate, într-un veritabil val doi al pandemiei, iar dacă ne uităm la cifrele raportate zilnic observăm că se înregistrează recorduri negative la nivelul tuturor indicatorilor în majoritatea țărilor europene. La nivel european, efortul de a reduce curba infecțiilor trebuie să fie unul colectiv, pentru că până când nu vom fi cu toții în siguranță, nimeni nu va fi cu adevărat ferit de pericolul contaminării.”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele crede că trebuie să fim solidari, iar schimbul de informaţii şi bune practici între statele membre trebuie accelerat şi este nevoie urgent de adoptarea unor măsuri pentru a controla valul doi al pandemiei. La ședința de aseară, președintele a declarat că vor vorbi despre diferite aspecte ale crizei sanitare și au în vedere achiziția de medicamente necesare tratamentului, precum și achiziția vaccinului și adoptarea de noi strategii de testare, în scopul identificării persoanelor infectate cu noul virus al momentului.

Ieri, 29 octombrie, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.481 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos. În plus, au fost declarate alte 83 de decese, după ce două zile la rând au fost identificate peste 100.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top