Connect with us
Bogdan Gigină. Cinci ani de la moartea tragică a tânărului polițist

Social

Bogdan Gigină. Cinci ani de la moartea tragică a tânărului polițist

Bogdan Gigină era polițist pe motocicletă și făcea parte din dispozitivul de însoțire a ministrului Gabriel Oprea. În ziua fatidică, el preceda în trafic mașina în care se afla ministrul. Ieri, 20 octombrie, s-au împlinit cinci ani de când tânărul polițist a murit fulgerător, într-un accident cumplit.

Bogdan Gigină, o viață curmată tragic

Moartea lui Bogdan Gigină a stârnit controverse în spațiul public. La cinci ani de când tânărul polițist a plecat dintre noi, familia și colegii lui încă așteaptă să se facă dreptate. În ziua tragediei, agentul de poliție făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire a ministrului Gabriel Oprea. Bogdan era pe motocicletă și preceda în trafic mașina în care se afla Oprea.

Polițistul a stat în intersecția străzii Știrbei Voda cu Calea Plevnei, până când a ajuns coloana, iar apoi a accelerat către următoarea intersecție, cea cu Splaiul Independenței, împrejurare în care s-a produs accidentul soldat cu decesul acestuia.

Conform DNA, accidentul rutier care a determinat decesul poliţistului Gigină s-a produs ca urmare a nerespectării de către Gabriel Oprea, Petre Mazilu şi General MPM Impex SRL a dispoziţiilor legale şi a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activităţi – activitatea de însoţire a ministrului de către poliţişti rutieri în cazul lui Oprea, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul firmei şi administratorului acesteia.

O parte dintre indicațiile primite în cască

– „Berzei (strada Berzei- n.red.), vă rog să opriți totul din acest moment. Venim pe contra și ne creați breșa”.
– „Moto, mergeți cât puteți avansat, cât puteți.”
– „Realizăm urgent, de la K498 pentru Eliade, prin marele bulevard I 490, I 426, a… Eliade, ultimul post Eliade – Radu Beller.”
– „Bogdane, mergi și fă breșa, mergi pe contrasens, fă breșa!”
– „Da, confirm între sensuri.”
– „Bogdane, între benzile 2-3, între benzile 2 si 3!”
– „Scoate, scoate banda 3! Contrasensu’! Contrasensu’, banda 3! Scoate-i!”
– „Mărim!”
– „Moto, să vii avansat de la 90, să încerci să creezi breșe între!”

La cinci ani de la moartea sa tragică, colegii lui Bogdan așteaptă să se facă dreptate. Pe rețelele de socializare, ei și-au exprimat regretul pentru pierderea colegului lor, și au precizat că mai e cale lungă până când instanța se va pronunța în acest caz.

„Astăzi comemorăm 5 ani de când colegul nostru , Bogdan Gigină a trecut în neființă în urma acelui tragic accident, sub privirile îngrozite ale colegilor săi. Sunt 5 ani în care familia, colegii și cei apropiați au așteptat în zadar ca cei care se fac vinovați de moartea acestuia, să răspundă în fața legii, însă mai e cale lungă până ce instanța se va pronunța în acest dosar. Odihnește-te în pace, drag coleg!”.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top