Connect with us
Bucureștiul în pană de curent! Rețeaua electrică a picat în aproape toată capitala

Social

UPDATE București în pană de curent! Rețeaua electrică a picat în aproape toată capitala

Bucureștiul se confruntă cu o avarie majoră la rețeaua electrică, mai bine de 80% din Capitală a rămas fară energie electrică. Liniile operatorilor de energie electrică, Enel, Engie, RCS RDS, EON și alți furnizori de electricitate sunt picate. Dintr-o discuție avută cu cei de la ENEL inclusiv rețeua de severe a companiei este picată și nu funcțioază.

Locuitorii din mai multe sectoare din București au rămas fără curent electric, motiv pentru care a fost întreruptă și alimentarea cu apă caldă, vineri, la prânz. Oficialii E-Distribuție Muntenia spun că de vină este un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice.

Locuitorii din mai multe sectoare din Capitală au rămas, vineri, fără curent electric.

Inclusiv Palatul Victoria a fost afectat de avarie.

„Un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13, nu în instalațiile E-Distribuție Muntenia, a cauzat astăzi o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a stațiilor adiacente, care alimentează zona de vest și centrală a municipiului București și zone limitrofe din județele Ilfov și Giurgiu. În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor. Regretăm disconfortul produs clienților”, au transmis, vineri, reprezentanții E-Distribuție Muntenia.

Conform Apa Nova, furnizarea de apă caldă a fost afectată de această avarie de la sistemul de transport al energiei electrice.

„Echipele operaționale Apa Nova au intervenit de urgenta astăzi, 07.08.2020, în jurul orei 12:50, după ce Stația de Potabilizare Roșu, dar și mai multe stații de pompare şi repompare ale Apa Nova din sectorul 6 au rămas fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune apărută la Stația 110 KV ENEL. Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, stațiile de pompare au fost oprite parţial sau integral în sectorul 6, dar au fost afectate și zone din sectoarele 1, 2 și 5, pentru aproximativ 30 minute”, potrivit Apa Nova.

De asemenea, transportul în comun a fost blocat. RATB a anunțat că mijloacele de transport care merg pe liniile 8, 11, 25, 35 și 44 nu au mai circulat.

Potrivit oficialilor Metrorex, circulația metroului nu a fost afectată de această problemă.

„După o pană de curent care a avut loc la nivelul Capitalei, pe magistralele 1, 3 și 4 a intrat în funcțiune iluminatul de siguranță. Circulația trenurilor nu este afectată”, au transmis reprezentanții Metrorex.

Știrea inițială

UPDATE 14:08 – Sunt probleme în toată capitala

Crângași, Drumul Taberei, Gara de Nord, Piața Victoriei, Cartierul Floreasca se află în continuare fară energie electrică. În zonele în care curentul este întrerupt semafoarele nu mai funcționează. De asemenea STB a anunțat că circulația Tramvaielor și Troleibuzelor este oprită din cauza lipsei de energie electrică.

ACTUALIZARE, ora 13:49 – Nu se știe cât durează pana de curent

Un operator Enel a declarat pentru HUFF.ro că nu se poate estima în prezent cât durează pana de curent care a afectat aproape toată capitala. Locuitorii din București nu pot suna la deranjamente Enel sau alt furnizor deoarece serverele companiilor sunt picate.

Situația este cauzată, coform unor surse, de o avarie majoră la magistrala 1 care alimenteaza sectoarele din București afectate.

Niciun operator de Energie Electrică care furnizează curent în București nu le-a transmis clienților sub nici o formă o informare cu privire la pana de curent generată.

Cei de la ENEL se declară chiar deranjați că reporterul HUFF insista sa pună întrebări, în scopul informării, și susținea să așteptăm un comunicat de presă.

Cartierele din București fară curent

Cel mai mare cartier din București, Militari este în pană totală de curent, la fel și Drumul Tabere, tot sectorul 6, parțial sectorul 4, sectorul 5 și sectorul 1 și 2.

Nu se cunosc, decomandată, motivele care au dus la pana de curent ce a lăsat 80% din Bucureșteni fară curent.

Niciun operator contactat până în prezent nu a putut răspunde la întrebările privind pana de curent din București.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

3 Comments

3 Comments

  1. Sorin.Marin

    2020-08-07T23:28:52+03:00 at 23:28

    „pene de curent” adica incidente nedorite in alimentarea cu energie electric sunt in toate tarile lumii … insa, noi reactionam „ca balcanicii” cand suntem afectati … la fel cu claxoanele in trafic, cu muzica la gratar, etc.

  2. GOGU

    2020-08-07T16:17:09+03:00 at 16:17

    Foarte bine specifica ,pana de curent fara precedent in romania,DAR NU IN TRANSILVANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. ANA VASILE

    2020-08-07T15:11:01+03:00 at 15:11

    AUUUUUUUUUUU PINA SI CURENTUL ELECTRIC SA SPERIAT DE TAMPENILE PE CARE LE DEBITEAZA JOHANIS 6 CASE.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top