Connect with us
Când se va relua anul școlar? Ministrul Educației, declarații de ultimă oră

Social

Când se va relua anul școlar? Ministrul Educației, declarații de ultimă oră

Ministrul Educației Naționale, Monica Anisie, a declarat luni că de la nivelul ministerului pe care îl conduce nu se va adopta nicio măsură care să îi prejudicieze pe elevi, în contextul pandemiei de coronavirus cu care se confruntă România, dar și Uniunea Europeană.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut luni seară declarații foarte importante cu privire la reluarea anului școlar.

Astfel, Anisie i-a asigurat pe elevi că vor fi reluate cursurile și că nu se pune problema înghețării anului școlar. Ministrul a vorbit despre mai multe scenarii luate în calcul în acest moement.

Mai multe scenarii

”Toate aceste scenarii sunt discutate atât cu reprezentanții părinților, ai elevilor, studenților și nu în ultimul rând cu cei ai sindicatelor.

Nu voi lua nicio decizie în sensul în care să existe vreo posibilitate de a fi prejudiciați în vreun fel elevii sau studenții”, a declarat Monica Anisie, în direct la Realitatea Plus.

”Încă de la început am precizat faptul că anul școlar nu va fi înghețat. Dar starea de urgență s-a prelungit și în perioada următoare vom veni cu trei scenarii de reluare a cursurilor”, a explicat Anisie.

Iar reluarea cursurilor va fi în relaționare directă cu perioada în care se va prelungi epidemia în România, a arătat ministrul

”Vom putea susține examenele naționale”

”Suntem atenți la ce se întâmplă în celelalte țări europene. Franța și Olanda au luat deja anumite decizii.

Ceea ce vreau eu să îi asigur pe elevi este că vom relua în curând cursurile și vom putea să susținem examenele naționale.

Sunt și alte state europene care până la acest moment nu au luat nicio decizie.

Sperăm ca deciziile pe care le vom anunța în curând din partea Ministerului Educației să se și poată implementa. Nu se pot adopta decizii fără să le corelăm cu evoluția pandemiei din România.

Sunt în contact direct cu ceilalți miniștri din spațiul comunitar. În curând vom corela măsurile adoptate de Ministerul Învățământului cu ceea ce se întâmplă în spațiul Uniunii Europene”, a mai spus ministrul Învățământului.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

4 Comments

4 Comments

  1. Fideliu Rubinescu-Ostriceanu

    2020-04-08T10:43:19+03:00 at 10:43

    Pentru autorul articolului o întrebare: Ce înseamnă etică profesională? Sau în ziaristică nu se predă așa ceva la cursuri…

  2. Straton

    2020-04-07T13:13:41+03:00 at 13:13

    Titlul de trimitere la articol suna: Se ingheata anul scolar!”, dar articolul nici pe departe nu spune acest lucru, din contra, transmite ca inca nu s a luat nicio decizie in acest sens si ca se va urmari ce se intampla, ce decizii se vor lua la nivel de UE. Nu inteleg acesti jurnalisti care din dorinta de a da click pe articol, induc o stare de stres. Induc voit, ceea ce in aceste zile este de condamnat o astfel de atitudine. Rusine, draga jurnalist! Nu ti face cinste o astfel de atitudine…! Nici tie, nici publicatiei pe care o reprezinti si care a permis un astfel de titlu. Nu voi mai da clik niciodata pe articolele scrise de voi! Sanatate!

  3. fhuff

    2020-04-07T12:32:35+03:00 at 12:32

    Nemernicilor

  4. Ccp

    2020-04-07T01:34:30+03:00 at 1:34

    ***-n gurita cu titlurile voastre ..presa de *** ce sinteti

    –––––––––––––––––––––––
    Comentariul a fost moderat, deoarece conținea limbaj vulgar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top