Connect with us
Cât câștigă un sudor în România. Este una dintre cele mai bine plătite meserii

Social

Cât câștigă un sudor în România. Este una dintre cele mai bine plătite meserii

Cât câștigă un sudor în România. Poate nu credeți, dar meseria de sudor este una dintre cele mai căutate și bine plătite în România. Sudorul se află în topul celor mai bine plătiți angajați din țara noastră, alături de IT-iști, ingineri și contabili.

Meseria de sudor – brățară de aur

Meseria de sudor este una dintre cele mai bănoase de la noi din țară. Intră ușor în topul celor mai bine plătite job-uri, alături de programatori, IT-iști, ingineri, contabili, economiști, vopsitori, strungari și specialiști în marketing.

Una dintre cele mai căutate și bine plătite meserii din România este meseria de sudor. Meseriașii care știu să sudeze în argon, sunt la mare căutare și foarte apreciați. Salariul mediu net în țară, la nivelul meseriei de bază, este în jur de 2.700 de lei. În orașele mari, însă, se ajunge și 3.500 de lei, dacă sudorul este vechi în meserie.

În afara țării, un sudor profesionist ajunge să câștige câteva mii bune de euro.

Calificarea în meseria de sudor se obține printr-un curs de două luni, curs care trebuie să fie acreditat de către Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Ce interesați trebuie să știe că, pentru a urma cursul, trebuie să aibă absolvit învățământul obligatoriu de 10 clase, și o școală profesională finalizată cu certificat de calificare.

Sudorul execută operații de asamblare nedemontabilă a două sau a mai multor piese metalice, prin încălzire locală și presiune, cu folosirea unui material de adaos asemănător cu metalul pieselor care trebuie îmbinate.

Tipuri de sudor

Sudor
Brazor
Sudor manual cu flacără de gaze
Sudor manual cu arc electric
Sudor cu arc electric acoperit sub strat de flux
Operator tăiere
Sudor cu arc electric cu electrod fuzibil în mediu de gaz protector
Sudor cu arc electric cu electrod nefuzibil în mediu de gaz protector

Păstrând registrul, o altă meserie bănoasă este cea de strungar. Un debutant este plătit cu 2.000 de lei, la care se adaugă bonuri de maspă, iar un meseriaș cu experiență primește în mână sume cuprinse între 3.500-4000 de lei pe lună.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top