Connect with us
Ce a bifat un tânăr pe declarația pe proprie răspundere ca să poată ajunge pe litoral

Social

Ce a bifat un tânăr pe declarația pe proprie răspundere ca să poată ajunge pe litoral

Sătul de stat în casă, un tânăr care și-a dorit să meargă pe litoral odată cu ridicarea stării de urgență a găsit soluția! El a respectat legea întocmai și a fpcut o declarație pe proprie răspundere, tocmai ca să nu aibă probleme pe drum. Iată cum a completat-o pentu a fi sigur că polițiștii nu îi vor da amendă!

Ce a bifat un tânăr pe declarația pe proprie răspundere ca să poată ajunge pe litoral

Chiar în primul weekend de după ridicarea stării de urgență, un tânăr din județul Neamț a decis să meargă în vizită la mătușa sa din Constanța. Acesta nu a stat pe gânduri și a mers pe malul mării la o plimbare, bineînțeles cu declarația după el. Tânărul a povestit ce a motivat în declarație și cum a completat-o pentru a nu avea nicio problemă cu polițiștii, dacăa ceștia l-ar fi oprit.

„Punctul 8, cred. Alergăm pe malul mării, spune tânărul râzând. Bifarea în declaraţie a punctului 8, adică activitățile recreativ-sportive, ne permite teoretic să plecăm la mare sau la munte. Cu toate acestea, malul mării nu a mai avut animația de altădată. Dacă odinoară răsuna muzica, acum, în lipsa teraselor și a turiștilor, s-au auzit doar valurile mării. Șezlongurile au rămas goale”, a povestit el.

Mai multe persoane au apelat la această variantă în weekend, pentru a merge la mare sua la munte. Cu toate acestea Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, trage un semnal de alarmă pentru toți cei care au impresia că am revenit la normal. Măsurile de siguranță trebuie respectate întocmai și trebuie să evităm să facem astfel de excursii la distanță mare dacă nu avem un motiv bine întemeiat.

Ministrul a explicat cum s-a ajuns la situația de a avea nevoie în continuare de declarație pe proprie răspundere la ieșirea din localitate și ce se întâmplă cu cei care nu respectă această regulă de acum înainte.

„Au fost mai multe discuţii. Era clar, în interiorul localităţii dispărea acea declaraţie. Ieşirile erau individuale, putând comasa până la trei persoane. Se păstrează distanţarea socială, masca se poartă în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. Pe stradă nu. (…) Ieşirile din localitate: au exista discuţii să se facă pe o responsabilizare a celui care pleacă, o declaraţie verbală.

S-a luat totuşi decizia până la urmă să se facă pe declaraţie pe proprie răspundere, aceasta responsabilizând, declaraţie scrisă, considerând că atunci când scrii te gândeşti de şapte ori înainte dacă scrii, când ţi-o va cere cineva. Nu neapărat să-l ameninţăm cu o amendă sau cu altceva, dar responsabilizarea, după două luni în care am stat şi am avut răbdare, să însemne doar o hârtie în care ne responsabilizăm că mergem undeva”, a explicat Nelu Tătaru, invitat la emisiunea lui Mihai Gâdea, la Antena 3.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top