Connect with us
Ce spune Klaus Iohannis despre carantinarea totală a României. Cum vor petrece românii sărbătorilr

Social

Ce spune Klaus Iohannis despre carantinarea totală a României. Cum vor petrece românii sărbătorile

Situația din România este tot mai dificilă, având în vedere că cifrele anunțate de autorități în ultima perioadă nu sunt deloc unele pozitive. În unele zile, au fost identificate chiar și peste 10.000 de infectări noi în doar 24 de ore, iar numărul acestora nu dă semne să scadă. Spitalele sunt pline, decesele cresc și ele, motiv pentru care oamenii se tem de carantinarea totală a României. Ținând cont de faptul că deja au fost adoptate mai multe măsuri, Klaus Iohannis a abordat și acest subiect la o conferință de presă de marți seara și a vorbit despre un lockdown în România.

Klaus Iohannis nu ia în calcul carantinarea totală

În acest moment, România se află sub măsura carantinării parțiale. Astfel, masca de protecție a devenit obligatorie și în spațiile deschise, indiferent de rata de incidență a localității, toate școlile s-au închis, iar circulația pe timpul nopții a fost restricționată, posibilă doar pentru motive clare și cu declarație pe propria răspundere. Astfel, românii se tem de o carantinare completă, ținând cont de evoluția bolii în țara noastră.

Klaus Iohannis a ținut marți seară o conferință de presă la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia a vorbit, printre altele, și despre carantinarea totală din pragul sărbătorilor de iarnă. Președintele țării a explicat că nu ia în calcul această măsură nici acum, pentru ca de Crăciun să putem avea mai multă libertate de circulație și nici în pragul sărbătorilor. Astfel, Iohannis i-a asigurat pe români că-și vor putea petrece sărbătorile alături de cei dragi, într-un cadru restrâns.

„Nu luăm în considerare acum o carantinare totală, cum nu iau în considerare o carantinare totală de sărbători.”, a spus ferm preşedintele țării.

Iohannis i-a îndemnat pe oameni să țină cont cu strictețe de măsurile impuse de specialiști pentru a vedea rezultate favorabile. El a explicat că mulți acuză că aceste restricții au fost adoptate fie prea devreme, fie prea târziu, însă astfel de decizii nu pot fi luate în orice moment, ci este nevoie de timp, pentru a vedea în ce fel evoluează situația. Șeful statului este optimist și crede că lucrurile vor merge spre bine.

”Este imperativ să evităm blocarea spitalelor și să dăm șansa la tratament tuturor celor bolnavi. Este de înțeles că aceste măsuri nu sunt deloc populare, produc supărare și sunt greu de acceptat după un an în care am fost nevoiți să ne schimbăm modul de viață. Existența noastră a fost puternic afectată. Reglementările mai puțin restrictive nu sunt suficiente. Lupta cu pandemie este un test al solidarității pe care trebuie să-l trecem.” , a declarat Klaus Iohannis.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top