Connect with us
Cea mai frecventă greșeală când utilizăm dezinfectantul de mâini

Social

Cea mai frecventă greșeală pe care o facem când utilizăm dezinfectantul de mâini

Dezinfectantul de mâini poate deveni rapid ineficient dacă nu îl utilizăm așa cum trebuie. Multe persoane fac o greșeală imensă atunci când se dau cu gel dezinfectant, iar asta îi privează de protecție totală. Poți crede că ești protejat, dar de fapt mâinile tale rămân pline de mudărie.

Cea mai frecventă greșeală pe care o facem când utilizăm dezinfectantul de mâini

Este extrem de important ca dezinfectantul de mâini să fie aplicat și pe încheieturile mâinilor, dar și pe dosul acestora. Multe persoane în folosesc doar pe palme și uită de anumite zone cheie cum ar fi încheieturile, spațiile dintre degete și dosul palmelor.

„E important să folosiți suficient gel și să acoperiți întreaga suprafața a mâinilor, inclusiv pe înceheieturi, dosul palmelor și între degete”, a spus microbiologul Mark Wilcox, potrivit Daily Mail.

Astfel gelul dezinfectant devine ineficient și nu te va proteja în mod corespunzător. Totodată, o greșeală mare este aceea de a nu aștepta timpul corespunzător scris pe recipient înainte de a ne folosi mâinile pentru diverse activități. Majoritatea substanțelor își fac efectul într-un amumit număr de secunde, sau chiar minute, iar mâinile trebuie masate ușor în tot acest timp pentru ca gelul să acționeze asupra microorganismelor.

Medicii recomandă să folosiți gelul de mâini doar atunci când nu aveți acces la apa și săpun și ați avut contact cu o suprafață posibil contaminată.

Citește și: Bătrână din Brașov, izolată în casă: ‘Vă rog, îmi este foame! Vă dau banii când iau pensia’

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top