Connect with us
Crăciun și Revelion în pandemie. Sfaturi de la Organizația Mondială a Sănătății

Social

Crăciun și Revelion în pandemie. Sfaturi de la Organizația Mondială a Sănătății

Crăciun și Revelion în pandemie. Anul acesta sărbătorile de iarnă nu vor mai fi la fel ca și până acum. Pandemia de coronavirus a dat lumea peste cap și ne-a schimbat obiceiurile și activitățile de zi cu zi. Restricțiile sunt la ordinea zilei, purtarea măștii de protecție este obligatorie, iar distanțarea socială se face în toate țările lumii. În acest sens, Organizația Mondială a Sănătății ne spune ce trebuie să facem ca să evităm o eventuală creștere a numărului de infectări.

Cum va fi Crăciunul și Revelionul în pandemie

Anul acesta vom petrece sărbătorile de iarnă într-un mod total diferit. Spunem adio petrecerilor, Revelionului în stradă și a excursiilor la munte. Trebuie să evităm pe cât posibil apropierile cu persoane care nu fac parte din membrii familiei cu care locuim sub același acoperiș.

Da, în perioada sărbătorilor ne dorim mai mult ca oricând să fim alături de cei dragi, să îi vedem, să îi îmbrățișăm și să ne strângem cu toții în jurul unei mese mari pline cu bunătăți. Din nefericire, anul acesta, astfel de activități ne pun în pericol și pe noi și pe ceilalți.

„Este incredibil de dificil pentru că, în special în perioada sărbătorilor, vrem foarte tare să fim cu familia noastră. Însă în unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este opţiunea cea mai sigură”, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilă cu gestionarea pandemiei în cadrul OMS.

Ca să ne fie mai ușor, mental, reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății a spus că ne putem gândi că, după pandemie, vom recupera din plin toate aceste momente la care acum trebuie să renunțăm. Faptul că vom sărbători pe cinste când ne vom putea revedea în grupuri mari.

„Chiar dacă nu puteţi sărbători împreună anul acesta, puteţi găsi mijloace de a sărbători când aceasta (pandemia) se va sfârşi. Așa facem în familia mea şi vom sărbători pe cinste atunci când se va sfârşi”, a mai spus Maria Van Kerkhove.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top