Connect with us
Decizie șocantă! Iohannis și Arafat, dispuși să se vaccineze public anti-covid

Social

Decizie șocantă! Iohannis și Arafat, dispuși să se vaccineze public anti-covid

În România, situația este tot mai dificilă. Deși au început să apară semne ușoare de scădere a numărului de infectări cu noul coronavirus, lucrurile încă nu sunt sub control. De când s-a anunțat că vaccinul a fost dezvoltat și urmează să apară și la noi, acesta a devenit ultima speranță, pe lângă măsurile tot mai stricte. Cu toate acestea, vaccinarea rămâne un subiect controversat și românii se tem de ea, motiv pentru care Klaus Iohannis și Raed Arafat sunt dispuși să se vaccineze public, pentru a demonstra că nu există niciun risc.

Iohannis și Arafat încurajează vaccinarea

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că este dispus să se vaccineze public împotriva Covid-19, dacă acest lucru va crește nivelul de încredere al populației în eficiența vaccinului, având în vedere că oamenii sunt foarte sceptici în privința acestui tratament și mulți nu vor să permită să le fie administrat.

Klaus Iohannis a explicat că intenționează să se vaccineze în fața tuturor dacă acest fapt asigură că-i va convinge pe ceilalți. Președintele a mărturisit că, personal, el este pro vaccinării și că înțlege că oamenii vor înțelege că vaccinul este singura soluție de stopare a pandemiei abia atunci când campania va începe. În plus, Iohannis crede că informarea este importantă, precum și combaterea tuturor zvonurilor apărute despre vaccin.

„Eu am înțeles că sunt oameni sceptici, inclusiv cadre medicale, în ce privește vaccinarea, dar prin această campanie și prin procedurile de punere în circulație a vaccinurilor, datele vor deveni mai clare. Românii vor înțelege că asta e metoda prin care se poate stopa pandemia și alta nu-i”, a declarat președintele.

Și Raed Arafat a declarat faptul că este dispus să se vaccineze anti-covid în direct, la TV sau pe internet, pentru a-i convinge pe oameni că vaccinul nu reprezintă niciun pericol, ci este soluția care ne va ajuta să scăpăm de acest virus nemilos. Raed Arafat este convins că, în urma gestului pe care îl va face, românii vor prinde încredere în vaccin și îi vor urma exemplul. El crede că multe persoane publice ar trebui să facă asta, pentru că multe informații neclare și false au apărut în ultima vreme și doar cineva important, în care oamenii au încredere, le-ar putea combate.

Arafat a declarat că în jur de 60-70% din populație ar trebui să se vaccineze pentru ca pandemia să fie combătută. În caz contrar, riscul de transmitere nu va scădea și persoanele nevaccinate nu vor putea fi protejate.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top