Connect with us
Anul școlar: Se îngheață anul sau începe școala în iunie? Decizii de ultim moment la Ministerul Educației

Social

Anul școlar 2019-2020: Supendat? Surse sunțin că școala începe în iunie

Anul școlar 2019-2020 se află sub semnul întrebări, după ce au fost suspendate cursurile din cauza coronavirus. Examenele naționale precum Bacalaureatul sau Capacitatea – Testele Naționale se află și ele sub semnul întrebării. Varianta de a le susține online nu există deoarece Ministerul Educației nu are infrastructura pregătită.

Înghețarea anului școlar

Înghețarea anului școlar ar fi o variantă, dar nu este preferată nici de părinți, nici de Ministerul Educației, în frunte cu Monica Anisiei.

La ora redactării acestui articol Monica Anisei se află în plină ședință pentru a lua decizii cu privire la anul școlar 2019-2020. O variantă ar putea fi începerea cursurilor în iunie, după ce România, ar ieși din starea de urgență.

O altă variantă este înghețarea anului școlar, asta presupune ca toți elevii să repete clasa în care se află. De asemenea presupune și suspendarea examenului de bacalaureat 2020 și testele naționale 2020, vechiul examen de capacitate.

Varianta a doua nu este preferată de nimeni, deoarece le-ar fura un an din viața elevilor. Toate sindicatele de părinți, în frunte cu Consiliul Elevilor susțin că materia a fost parcursă în proporție de 70 și că elevii continuă să învețe de acasă, online.

Mai precis profesorii le trimit online teme pentru acasă pentru care sunt notați și stimulați să învețe.

Când ar începe școala?

Școala ar începe în luna iunie conform unor surse Observator, iar elevii ar urma să parcurgă rapid materia rămasă. Examenele de Bacalaureat și Testele Naționale s-ar susține în septembrie, când era a doua testare pentru elevii care au picat examene, acestea susținându-se o singură dată în 2020.

Înghețarea anului școlar ar fi evitată de Ministerul Educației prin această măsură, chiar dacă elevii nu vor avea vacanța mare la fel de lungă, considerându-se că oricum stau acasă 2 luni din cauza stării de urgență.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top