Connect with us
Gabriela Firea îl contrazice pe Raed Arafat: Sunt şi suficiente paturi de spital

Social

Gabriela Firea îl contrazice pe Raed Arafat: Sunt şi suficiente paturi de spital

Gabriela Firea a făcut mențiuni importante după ce șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că nu mai sunt paturi la ATI pentru persoanele bolnave de Covid-19 și situația este îngrijorătoare în momentul de față. Primarul general al Capitalei nu este de aceeași părere și vine cu argumente care îl contrazic pe secretarul de stat.

Gabriela Firea îl contrazice pe Raed Arafat: Sunt şi suficiente paturi de spital

În București există 45 de secții de ATI, iar din acestea numai 6 au fost alocate pentru pacienții bolnavi de Covid-19. Gabriala Firea consideră că acesta este un detaliu extremd e revelant care ar trebui comunicat populației, pentru a nu induce panică.

„Subliniez încă o dată faptul că raportările Ministerului Sănătăţii se referă doar la numărul de paturi normale şi de ATI alocate în martie pentru tratarea infecţiei Covid 19 în spitalele de linia 1, 2 şi suport, adică 6 la număr (Victor Babeş, Matei Balş, Colentina, Marius Nasta, Carol Davila, Maternitatea Bucur) şi nu la toate paturile normale şi de ATI din spitalele bucureştene, în număr de 45!!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Primarul Bucureștiului susține că în prezent autoritățile dezinformează populația cu privire la numărul paturilor de ATI disponibile și nu comunică în mod corect cu cetățenii.

„Şi azi, sunt spitale de linia 1 şi 2 care deţin 600-700 de paturi normale şi 50-60 de paturi de ATI care au alocat pentru tratarea Covid 19 doar 200-300 de paturi normale şi câte 20 de paturi de ATI, pe motiv că nu au personal. Dar acestea există fizic. De ce nu se extind aceste secţii cu resursele existente? Şi de ce nu se preocupă imediat (însemnând acum) Ministerul Sănătăţii să transfere medici de ATI de la alte spitale din Bucureşti, pentru a putea răspunde prompt nevoilor pacienţilor? Sau le convine să anunţe la televizor ca au trimis un pacient la Ploieşti, pentru că nu mai erau paturi ATI libere în Bucureşti?!”, a adăugat Firea.

Gabriela Firea a mai precizat că în opinia ei nu există interes pentru pacienți și nici corectitudine din partea autorităților responsabile în acest moment de sănătatea românilor. Ea acuză că românii sunt speriați constant cu declarații false la telezivor, lucru care ne face de râs în toată Europa.

„Sunt şi suficiente paturi de spital, de toate categoriile, există şi personal medical foarte bine pregătit! Nu există, în schimb, interes pentru pacienţi, corectitudine în informarea românilor şi, mai ales, organizarea judicioasă a resurselor umane şi medicale existente! Se doreşte intenţionat să fie stare de panică în rândul populaţiei! Să fie haos generalizat! Să-i speriem pe români cu declaraţiile false la televizor, dar să ne facem şi de ras în întreaga Europa! Autorităţile noastre se prezintă în văzul lumii ca fiind neputincioase să lupte cu virusul, având toate instrumentele necesare la dispoziţie, pe banii românilor!”, a mai spus Gabriela Firea.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

2 Comments

2 Comments

  1. DODO

    2020-07-18T18:18:37+03:00 at 18:18

    poate in camerele de garda si la primarie nu la terapie intensiva

  2. Maria

    2020-07-18T17:55:58+03:00 at 17:55

    Doamne anul trecut in sat la mine a murit intr o zi 6 persoane batrine de batrinete .
    Daca in toata tara moare citi mortii avem ?
    Terminat mafia aceasta care ne conduc isi bate joc de rominii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top