Generalul Oprea declară război împotriva COVID-19! Cum are de gând să salveze Suceava de epidemie, aflați aici!

06.04.2020
Generalul Oprea declară război împotriva COVID-19! Cum are de gând să salveze Suceava de epidemie, aflați aici!

Situația în care se află, din păcate, județul Suceava este analizată la sânge de către noul comandant medical al județului, secretarul de stat, Ionel Paul Oprea, acela care a prezentat situația Bucovinei care se confruntă cu peste 1.000 de cazuri de infecție COVID-19.

“Sunt aici cu o echipă de colegi, de camarazi militari. Ne cunoaștem foarte bine, conlucrăm foarte bine. Ca militari nu este nevoie să ne fi cunoscut anterior – avem aceleași norme și legi după care acționăm încât echipa s-a sudat foarte repede.

Am demarat rapid acțiunea în cadrul spitalului. În primul rând, documentarea la fața locului asupra situației, asupra moralului, asupra efectivelor care au mai rămas în spital active, care este numărul de pacienți, care este dotarea și care este organizare. În primul rând modul de acțiune contează într-o acțiune complexă ca aceasta”, a declarat generalul Ionel Paul Oprea.

În opinia acestuia, moralul medicilor care este la pământ din cauza situațiilor cauzate în ultima săptămână pe fondul pandemiei de coronavirus reprezintă prima problemă din lupta împotriva COVID-19 din Suceava.

“Noi avem niște obiective foarte clare, pornind de la analiza de situație. Problema de bază nu e că am găsit un spital cu pacienți cu COVID-19. Problema de bază este forța de muncă, personalul profund afectat de îmbolnăviri, de angoasă, de teamă, demoralizat și dezorganizat.

Cred că personalul nici nu a fost antrenat să suporte solicitări de acest gen și aceasta este o informație pe care ar trebui să o prelucrăm la nivelul întregii rețele de spitale”, a conchis Oprea.