Connect with us
RO-ALERT la nivel National! Fara precedent

Social

Îngheață anul școlar? Orban a anunțat decizia oficială

Orban a făcut anunțul cel mai așteptat de toți elevii din România. Premierul a vorbit, duminică seara, la RTV. despre înghețarea anului școlar.

Oficialul a declarat că nu se pune problema înghețării anului școlar, lucru pe care l-a anunțat și ministrul Educației, în urmă cu câteva zile. Mai mult, acesta a declarat că profesorii nu vor intra în șomaj tehnic.

”N-a existat nicio discuție pe tema șomajului tehnic la cadrele didactice, a spus premierul. Profesorii să țină orele prin toate mijloacele, online, și să-și facă treaba, astfel încât să nu fie înghețat anul școlar. Nu avem în vedere această soluție (înghețarea anului școlar-n.red.)”, a adăugat Ludovic Orban.

Ce a spus ministrul Educației

„Suntem într-o situație dificilă. Întreaga societate românească trece printr-o perioadă grea. Nu ne-am mai confruntat cu un astfel de eveniment atât de greu. Nu vedeți cât de repede se extinde situația aceasta a pandemiei. Cred că și educația reprezintă, în aceste momente, un sector în care lucrurile nu stau tocmai bine pentru că școlile și universitățile și-au prelungit cursurile.

Sub nicio formă nu se pune problema înghețării anului școlar. Dacă ne uităm și la celelalte sisteme de educație din UE, vedem că nicăieri nu s-a luat o astfel de măsură”, a spus ministrul Educației.

Când se întorc elevii la școală

„Am spus foarte clar că până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii, nu e cazul să revenim la cursuri. În această perioadă trebuie să ne preocupe în mod special sănătatea tuturor”, a adăugat Monica Anisie.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

7 Comments

7 Comments

  1. eu

    2020-04-06T12:46:37+03:00 at 12:46

    nu stiu la scolile de „top” din tara daca se tin cursuri online sau nu ! in orasul meu nu se face nimic , parca nu ar exista internet ! oare se tin macar 5 la suta din ore in tara , indiferent de specialitate ? cred ca dl ministru ar trebui sa vada care este treaba exact , ca sa poata da o solutie , si ar putea face si o reducere , platind somaj tehnic ,75%.

    • mr. Just

      2020-04-06T16:25:00+03:00 at 16:25

      Corecta afirmatia! Pai cine a mai auzit ca fara sa faci nimic, stai acasa, dar salariul ramane neschimbat, ba chiar te alegi si cu tichete de masa, cu tichete de vacanta si mai stiu eu cu ce sporuri! Romania e tara lui Papura voda! Cad pomenile din cer, bugetar sa fii!

  2. MIRA

    2020-04-06T11:41:05+03:00 at 11:41

    Du-te la scoala inainte de a te juca de-a jurnalistul .Nu ai cunostinta de gramatica nici cat un copil de clasa a VIII .Pune mana pe carte si vezi ce este cu ” v-or” .Va treziti peste noapte mari jurnalisi, toti analfabetii.Este necesar un control serios a ceea ce se publica
    Sunt copii care citesc asemenea articole si cred ca cei care le publica sunt jurnalisti si ca ceea ce scriu ei este corect d.p.d.v. formal.Jurnalismul este o meserie.Una frumoasa si nu este posibil sa o practice toti analfabetii

    • Alx

      2020-04-06T13:02:10+03:00 at 13:02

      @MIRA Tu cu cine te certi? Nu stii sa faci diferenta intre corpul articolului si comentariile vizitatorilor? Sau ai senzatia ca aceste comentarii sunt scrise de… jurnalisti ?!? WTF? Pe unii va omoara logica inainte de Covd.

      • Adrian Vrauko

        2020-04-06T13:16:03+03:00 at 13:16

        Buna ziua, Mira!
        Probabil te referi la comentarii, articolul nu are greșeli gramaticale.

  3. florin alex

    2020-04-06T08:31:04+03:00 at 8:31

    nu prea cred in varianta asta… din pacate… daca acest an scolar nu se va relua cat mai curand posibil, vor fi probleme grave. de ce? pai sa facem un mic artificiu rational. sunt parinti cu pretentii care v-or de la copii lor sa intre la cele mai bune licee din tara, insa acesti copii sunt supraevaluati subiectiv. ei v-or pica acest examen de capacittate. si ce v-or motiva parintii? din cauza lipsei de pregatire la scoala (eronat de altfel). si sa te ti procese. si sa te ti haos. starea de criza nu cred ca se v-a termina mai devreme de iulie-august. si ce facem domnule premier atunci? pe repede-inainte? pac-tac ii bagam pe toti care pe unde vrea fiecare? a? sincer, mie aceasta varianta imi convine de minune. dar nu este cea corecta! am copil in clasa terminala (a VIII -a). un examen mai facil il va ajuta pe moment, dar v-a suporta criticile celorlalti mult timp de acum inainte. vor percepe distorsionat realitatea. nu cred ca este posibila evitarea inghetarii acestui an scolar. nu cred… din pacate… ati mai facut afirmatii astazi, iar maine a iesit voda si v-a dat contra la afirmatii… eu zic sa reanalizati… stiu. ne este usor… dar trebuie sa fie echitabil.

    • mr. Just

      2020-04-06T16:28:23+03:00 at 16:28

      D-le Florin Alex, chiar daca va dau dreptate in ceea ce spuneti, trebuie sa recunosc ca apare evident ca parintii dv. nu au avut „pretentii” in ce priveste educatia dv. scolara!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top