Connect with us
Județele unde terasele și barurile se închid la miezul nopții

Social

Județele unde terasele și barurile se închid la miezul nopții

Terasele, barurile și localurile cu jocuri de noroc se închid la miezul nopții în 13 județe și în București, a decis, luni, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care a extins lista județelor în care se aplicau aceste restricții. Dacă la început, decizia fusese adoptată astfel încât la ora 23:00 să se încheie programul, autoritățile au mai adăugat o oră în plus.

Județele unde terasele și barurile se închid la miezul nopții

Luni, autoritățile au decis să extindă lista cu județele unde este restricționat programul pentru cluburi, baruri, terase și sălile de jocuri de noroc. Această măsură este în vigoare până la 31 august, cu posibilitatea de a fi prelungită.

Astfel, programul cu publicul al teraselor, cluburilor, barurilor, operatorilor economici care desfășoară activități de jocuri de noroc în județele Argeș, Brașov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Ilfov,
Prahova, Galați, Gorj, Vaslui, Vrancea și în Municipiul București nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu poate depăși orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.

“Programul de lucru […] de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați, Gorj, Vaslui, Vrancea și municipiul București nu poate începe înainte de orele 6.00 și nu poate depăși orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.”, transmite Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

De altfel, conform documentului, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Situația este din ce în ce mai dificilă în România, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au reîntors la majoritatea activităților de dinainte de criza sanitară și mai multe domenii s-au repus în funcțiune după o pauză lungă. În plus, domeniul turistic și-a reluat activitatea și oamenii pot merge din nou la munte, la mare sau în alte zone unde este promovat turismul și unde, de altfel, se produc aglomerări mari, ceea ce determină autoritățile să ia măsuri pentru a evita o tragedie.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top