Connect with us
Ludovic Orban, declarații noi cu privire la persoanele infectate

Social

Ludovic Orban, declarații noi cu privire la persoanele infectate

Premierul Ludovic Orban a fpcut astăzi noi declarații după o videoconferință cu toți prefecții. Situația este îngrijorătoare pe teritoriul țării noastre, după ce astăzi s-a atins un nou record: 799 de persoane infectate cu noul tip de virus în ultimele 24 de ore. Premierul trage un semnal de alamră în special pentru toate persoanele care ies pozitiv la testul Covid-19 dar nu au simptome.

Ludovic Orban, declarații noi cu privire la persoanele infectate

Orban le recomandă tuturor pacienților care nu prezintă simptome să nu se grăbească acasă, ci să rămână în spital măcar 5 zile, chiar dacă legea prevedere 48 de ore. Pacienților asupra cărora există suspiciuni ar trebui să li se facă investigații amănunțite pentru a se asigura că sunt în afara oricărui pericol înainte de a părăsi unitățile spitalicești.

„Sfatul meu către români este să nu stea numai 48 de ore, să stea cum era înainte, măcar cinci zile, să fie urmărit, să se facă analize mai aprofundate atunci când există suspiciuni din partea medicilor privind posibila evoluție, pentru a fi în afara oricărui pericol. Ați văzut că am avut cazuri de persoane care nu aveau simptome, care au ieșit din spital și care s-au întors în spital în situații critice, iar unii dintre ei chiar au decedat”, a spus premierul.

El a tras un semnal de alarmă cu privire la toți cei care părăsesc în aceste zile spitalele, în special cei care nu prezintă niciun fel de simptome. Aceștia trebuie să fie în continuare precauți pentru a-i proteja pe cei din jurul lor. Izolarea este extrem de importantă în acest context.

Premierul a adăugat că „o persoană infectată care iese din spital să nu se trateze oriunde vrea. Să se trateze într-un loc în care poate să se izoleze, fie acasă, fie într-un alt loc în care dorește, fie în secțiile exterioare ale spitalelor, să nu pună în pericol sănătatea apropiaților”.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top