Connect with us
Ludovic Orban propune noi măsuri dure: sistarea evenimentelor private

Social

Ludovic Orban propune noi măsuri dure: sistarea evenimentelor private

Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi, 12 octombrie 2020 că propune sistarea evenimentelor private sau revenirea la un număr maxim de 20 de persoane. Primul ministru a precizat că există foarte mulți organizatori de astfel de evenimente care nu respectă regulile impuse de autorități în acest moment, iar evenimentele cu mulți invitați sunt foarte riscante cum.

Ludovic Orban dorește sistarea evenimentelor private sau revenirea la un număr maxim de 20 de persoane

Premierul a făcut aceste declarații luni dimineață și a precizat că ia în serios această variantă, avândîn vedere că tot mai puțini organizatori de evenimente private respectă cu strictețe toate regulile.

În prezent evenimentele private se desfășoară cu un număr de maxim 50 de persoane în spațiile închise și 100 în spațiile deschise. Problema este în special la petrecerile mai mari, nunți și botezuri, unde regulile impuse de autorități nu sunt respectate pe deplin. Astfel aceste tipuri de evenimente devin surse reale de îmbolnăvire pentru români.

Premierul a declarat că este foarte probabil ca în perioada imediat următoare să apară noi reglementări cu privire la aceste evneimente și ar putea fi vorba chiar despre sistarea totală a acestora. Dacă totuși nu se va lua această măsură drastică, cu siguranță numărul maxim de persone care pot participa va fi diminuat.

„Voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una din sursele de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem cu maximum 20 de persoane. Azi, evenimentele se organizează cu maxim 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații exterioare. Asta e legea. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunților.

E posibil să luăm decizia să nu mai permitem astfel de evenimente private. Fie să revenim la cel mult 20 de persoane, adică să se facă în familie, pentru că asta înseamnă, fie sunt unele voci mai radicale care vor chiar interdicția”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top