Connect with us
Măsuri de prevenire- pregătirea pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Social

Măsuri de prevenire- pregătirea pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

România va ieși pe 15 mai din starea de urgență. Deși școlile rămân închise și activitatea didactică se desfășoară în mediul online, Evaluarea Națională și Bacalaureatul se desfășoară în regim fizic. Astfel, autoritățile au anunțat azi, 9 mai, ce măsuri de prevenire vor putea fi adoptate atât în timpul examenelor, cât și în cazul programului de pregătire în acest sens.

Măsuri de prevenire- pregătirea pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Conform documentului publicat de Institutul Național de Sănătate Publică, pregătirea se va desfășura pe grupe de câte 10 elevi. Toți profesorii și elevii vor purta măști de protecție. Se va respecta distanțarea socială și va fi verificată temperatura tuturor. Cei care nu au o temperatură corespunzătoare, au diferite afecțiuni și viroze vizibile și provin dintr-o familie cu persoane vulnerabile, nu vor putea intra la cursuri.

Reguli

  • Activitatea de pregătire se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi și va dura nu mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puțin 10 de minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor.
  • La activitățile de pregătire este interzisă participarea elevilor și a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecțiuni cronice, locuiesc împreună cu persoane ce suferă de astfel de afecțiuni sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani.
  • Pauzele se vor programa astfel încât simultan să nu fie în pauză mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare.
  • Înainte de începerea activităților de pregătire/examinare, în spațiile unde acestea urmează a se desfășura, se va realiza dezinfecția suprafețelor cu substanțe biocide pe bază de clor sau alcool, urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puțin 30 de minute.
  • Accesul în interiorul școlii se va realiza doar după dezinfecția mâinilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 370 ) și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii.
  • Pe toată durata activităților desfășurate în școală, atât elevii cât și profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile, iar elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spate.
  • Eliminarea măștilor purtate de elevi și profesori se va realiza în locuri special destinate.
  • Activitatea de examinare se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor mai sus prezentate, fără a fi obligatorie acordarea pauzelor.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top