Connect with us
Medicul Alexandru Rafila, o nouă estimare despre cât va dura pandemia de coronavirus

Social

Medicul Alexandru Rafila, o nouă estimare despre cât va dura pandemia de coronavirus

Medicul Alexandru Rafila este de părere că pandemia de coronavirus va mai dura cle puțin doi ani de acum înainte, iar rata de transmitere va scădea de anul viitor.

Medicul Alexandru Rafila, o nouă estimare despre cât va dura pandemia de coronavirus

Șeful Societăţii Române de Microbiologie susține că pandemia nu va trece prea curând și că este extrem de important să respectăm cu strictețe măsurile impuse de autorităție pentru ca rata de transmitere să scadă mai rapid.

„Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile, sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor, iar pe de altă parte aştept, este posibil, să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus. Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri care sunt introduse acum, adică acelea referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate”, a declarat medicul Alexandru Rafila într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Rafila a precizat că vârful epidemiei din România va fi în săptămâna de după Paște, dar un nou val ne va aștepta în perioada noiembrie-decembrie. Medicul a precizat că vom depăși cu siguranță numărul de 10.000 de îmbolnăviri, fiind posibil să ajungem chiar și la 14.000 la finalul lunii aprilie.

„Cred că o se depăşim numărul de 10.000 de cazuri de îmbolnăviri, cred că 12.000, 14.000 ar fi corect pentru sfârşitul lui aprilie. În noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf, sper că până atunci să avem medicaţia necesară. Am primit o donaţie de azitromicina de la compania Sandoz pentru 10.000 de pacienţi. Mai este un antiviral în studiu în Japonia şi China şi sperăm să ne dea şi nouă formul aşa îl putem produce”, a declarat Alexandru Rafila, la „Marius Tucă Show”.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top