Connect with us
Mesaj dur de la salvamontiști după ce o turistă a smuls din rădăcini o plantă protejată de lege

Social

Mesaj dur de la salvamontiști după ce o turistă a smuls din rădăcini o plantă protejată de lege

O turistă a fost prinsă după ce a smuls din rădăcini o plantă protejată de lege pentru a o lua acasă. Cei de la Salvamont Argeș avertizează că turiștii care fac astfel de gesturi necugetate se pot alege cu amenzi foarte mari! Toți cei care iubesc muntele și natura s-au revoltat imediat ce au văzut postarea în care apare femeia cu o tufă de bujori în mână și cu altă floare în acealaltă.

Mesaj dur de la salvamontiști după ce o turistă a smuls din rădăcini o plantă protejată de lege

Femeia a fost surpinsă într-o fotografie de o alt turistă care trecea prin zonă, iar poza a fost postată imediat pe rețelele de socializare și a devenit virală în scurt timp. Aceasta a smuls din rădăcini o tufă de bujori de munte, o plantă rară protejată de lege, care nu mai poate fi resădită. Practic, ea a distrus o tufă veche de 30 de ani, care nu va mai putea fi recuperată. Planta se va usca chiar dacă femeia va încerca să o resădească.

Din păcate, nimeni nu pare să fi luat atitudine la fața locului și nu se cunosc detalii despre această persoană până în acest moment.

Salvamontiștii din Argeș au atras atenția tuturor celor care se gândesc vreodată să facă astfel de gesturi necugetate, că s-ar putea alege cu amenzi foarte mari dacă sunt prinși în fapt. Mesajul este unul foarte dur, însă iubitorii de natură le-au dat dreptate celor de la Salvamont Argeș.

„Reamintim troglodiţilor că bujorul de munte e specie protejată şi se iau amenzi grase la buget. În plus, NU se poate răsădi. Tufele distruse de bipedul din imagine au cel puţin 30 de ani şi se vor usca imediat…În ciuda legendelor, ceaiul de bujor nu mai scoală nimic, în plus, planta fiind hepato-toxica”, se arată în postare.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top