Connect with us
Moarte absurdă după 44 ani de detenție

Social

Moarte absurdă după 44 ani de detenție

Moarte absurdă. Un deținut din SUA, pe nume William Garrison, în vârstă de 60 ani a murit în închisoare după o detenție de 60 ani. Acest lucru s-a întâmplat cu doar 23 zile înainte de a fi pus în libertate. Testat pentru Covid-19, a ieșit pozitiv.

Moarte absurdă după 44 ani de detenție

William Garrison, un cetățean american, a fost condamnat pentru o crimă de gradul întâi în anul 1976. Acesta a împușcat mortal o persoană în timpul unui jaf armat. La momentul crimei menționate, Garrison avea doar 16 ani.

După ce s-a declarat pandemia de coronavirus, autoritățile au considerat că ar fi momentul potrivit să îl elibereze condițional pe William. Odată ce i s-a făcut propunerea, William a refuzat. Motivul din spate a fost faptul că este permanent urmărit de poliție. Astfel a dorit să își termine toată condamnarea pentru a fi un om liber în adevăratul sens al cuvântului.

Un purtător de cuvânt al departamentului, pe nume Chris Gautz a declarat:

„Au încercat să-l elibereze condiționat la începutul acestui an, dar el a refuzat să părăsească închisoarea. Nu a vrut să fie în libertate condiționată, a vrut să aștepte și să iasă complet liber, în septembrie.” 

Acesta a mai declarat:

„Ne-am întors la el și i-am spus că dorim totuși să-l punem în libertate, având în vedere că are o vârstă și este vulnerabil.” 

Totuși, observând că situația se înrăutățește pe zi ce trece, criminalul a acceptat în cele din urmă oferta.

Departamentul a cerut parchetului să renunțe la cele 28 zile care sunt perioada obligatorie de așteptare. Garrison a murit după 5 zile, în data de 13 aprilie, cu doar câteva zile înainte ca parchetul să ofere un răspuns.

Gautz a mai spus:

„Am făcut tot ce am putut pentru a-l elibera. Nu a avut niciun simptom, iar personalul nostru de asistență medicală, care merge din celulă în celulă și verifică starea de sănătate a deținuților, a spus că el era bine.”

După deces, Garrison a fost confirmat pozitiv atunci când i s-a făcut testul pentru noul coronavirus, potrivit cancan.ro.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top