Connect with us
Nelu Tătaru, anunț îngrijorător: "Transmiterea comunitară devine accentuată!"

Social

Nelu Tătaru, anunț îngrijorător: „Transmiterea comunitară devine accentuată!”

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate. Mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă, sunt permise deplasările fără justificare, activitățile în aer liber și au fost deschise și mall-urile. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, iar autoritățile semnalează că situația este îngrijorătoare. Despre numărul infectărilor zilnice a vorbit și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care susține că situația este, încă, sub control, dar lucrurile pot degenera.

Nelu Tătaru, anunț îngrijorător: „Transmiterea comunitară devine accentuată!”

Nelu Tătaru a declarat că autoritățile se așteptau la această creștere după etapele de relaxare, iar momentan, situația poate fi controlată, atâta timp cât creșterea nu este una exponențială și infectările nu vor exploda. Astfel, el atrage atenția asupra faptului că unii oameni nu mai respectă regulile ca la începutul pandemiei și le ce românilor să țină cont de măsurile impuse, precum distanțarea socială, reguli de igienă sau portul măștii în spații închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.

De asemenea, el spune că situația s-a agravat, având în vedere că la prima etapă de relaxare, infectările se mențineau pe o pantă descendentă, iar acum, creșterea este una evidentă, transmiterea ajungând de la 0,6-0,7, la 1,2-1,4. Astfel, nu este exclusă varianta ca numărul de infectări zilnice să se dubleze sau chiar să se tripleze în aceste condiții. Din acest motiv, Tătaru anunță că vor fi efectuate controale pentru a se stabili dacă sunt respectate regulile de igienă.

„Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi. Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Nu suntem la acel moment, dar repet: ca să nu ajungem acolo, sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate. În zilele următoare vom evalua aceste reguli și organele de control vor fi acolo.”, a declarat Ministrul Sănătății.

Revenirea la starea de urgență

În ceea ce privește reinstaurarea unor restricții la care s-a renunțat, Iohannis a declarat că Executivul nu urmărește această acțiune decât în cazul în care lucrurile se agravează semnificativ. Până atunci, președintele a precizat că măsurile adoptate acum vor da rezultate bune dacă românii vor acționa responsabil și le vor respecta cu strictețe. În caz contrar, numărul de infectări ar putea exploda și situația nu va mai putea fi ținută sub control. Astfel, singura soluție va fi revenirea la starea de urgență.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

5 Comments

5 Comments

  1. Niki

    2020-06-25T06:39:07+03:00 at 6:39

    Normal ca sunt cazuri noi de infectare cu „coronavirus”deoarece se fac testari .
    La centre dializa in toata Romania din martie nu sau facut testari până acum ?dc?ce se urmareste?stai in izolare cu test negativ …motivul?ai fost la un control intr un spital?
    Vi din Germania, Italia dar nu din zona rosie ,test negativ dar stai 14 zile in izolare
    …dc?🙄😲😕🤔

  2. turnichet faclie

    2020-06-24T22:35:23+03:00 at 22:35

    Astia toti de la guvernare si din opozitie trebuiau sa aiba bratele amputate si ei si familiile lor si intreg neamul lor…ca in tarile africane…si pe strada loviti in gura cu genunchiul….

  3. Titus

    2020-06-24T18:54:25+03:00 at 18:54

    De inundații nu au auzit ? Ipocrizie și nemernicie. Doar povestea covidului interesează. Dl prezident pare ca trăiește în alta tara. Nu se arata revoltat de mita Unifarm, de creșterea euro. Astia o țin caPCR. ul .Una și buna!

    • costel marciuc

      2020-06-25T10:27:56+03:00 at 10:27

      Dar de taieri de paduri chiar de cei care se vaita ca sunt inundati ai auzit?

  4. romanka

    2020-06-24T16:04:11+03:00 at 16:04

    Ce spune medicina despre aceste infectari asimptomatice? Ca s ok.
    Nu si in Romania tara tuturor smecherilor, care de 30 de ani o duc OK.
    Primind mai multi imunitate, logic, virusul scade in virulenta ;
    si asta in conditii f usoare si simple pt toti ; ei vor sa le complice; ca ei profita , nu noi suntem aceia.
    Masca scade imunitatea;
    deci inca nu o scot;pt ca ei ne iubesc nevoie mare ,sa scapam, de imunitate.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu , precum facem.
    Veti da socoteala toti mincinosii.(masca scade imunitatea, inhland dioxidul de carbon, se ridica nivelul cortizolului , scade imunitatea)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top