Nelu Tătaru: Nu se poate evita trecerea la scenariul 4. Ce spune oficialul MS despre închiderea Capitalei

15.03.2020
Nelu Tătaru: Nu se poate evita trecerea la scenariul 4. Ce spune oficialul MS despre închiderea Capitalei

Nelu Tătaru spune că România se apropie de scenarul 4. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat, sâmbătă, vorbind despre stare de urgență decretată începând de luni, că nu se poate evita trecerea la scenariul 4, în care numărul de cazuri creşte peste 2.000.

Nelu Tătaru: Se discută în cadrul stării de urgenţă despre nişte ordine şi ordonanţe militare care constau în limitarea unor drepturi, până la drepturile fundamentale

Tătaru a explicat că, prin decretarea stării de urgenţă, poate fi limitată deplasarea în anumite zone, ”izolarea va fi izolare” şi pot fi închise instituţii sau unităţi de alimentaţie publică, precum mall-uri, ori restaurante.

Citește și: Scenariul 4 e aproape! Arafat: România va depăși 2000 de cazuri de coronavirus

”Nu discutăm în cadrul stării de urgenţă de închiderea oraşului, discutăm despre nişte ordonanţe militare care se pot da în cadrul situaţiei de urgenţă. (…) În contextul acestei stări de urgenţă, se pot lua anumite decizii: se închid anumite instituţii, restaurante, mall-uri, se limitează circulaţia, se pot face percheziţii, se pot face controale se poate limita accesul în anumite zone”, a afirmat Nelu Tătaru, sâmbătă, potrivit News.ro.

Citește și: Nu mai cumpărați orice gel dezinfectant! Trebuie să aibă acest ingredient pentru a fi eficient în fața coronavirusului. Raed Arafat a spus ASTĂZI

Acesta a precizat că al doilea om în stat devine ministrul Afacerilor Interne, iar măsurile se iau în contextul în care România trece la scenariul 3 în ceea ce priveşte evoluia cazurilor de îmbolnăvire, dar şi ţinând cont de contextul evoluţiei virusului pe plan european.

Citește și: Florin Cîțu: Cerem băncilor amanarea ratelor cu 90 de zile, de asemenea amanarea plăților la ANAF