Noi excepții de la purtatul măștii. CNSU tocmai le-a aprobat

26.10.2020
Noi excepții de la purtatul măștii. CNSU tocmai le-a aprobat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni dimineața o hotărâre prin care se fac cunoscute mai multe excepții de la purtatul măștii. Persoanele care fac sport în aer liber pot fi scutite de purtatul măștii în anumite condiții. De aemenea și cei care fumează sau mănâncă în afara teraselor.

Cele mai noi excepții de la purtatul măștii de protecție. Ce a decis CNSU

Conform ultimei hotărâri luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în localitățile care se încadrează în scenariul roșu este permisă înlăturarea măștii de protecție pentru mici perioade de timp, în cazul în care persoanele respective consumă alimente în afara teraselor, fumează sau fac sport. Cei care își desfășoară activitățile sportive în aer liber pot sp își dea masca jos numia în cazul în care se flă în afara zonelor de trafic pietonal și se află la cel puțin 2 metri de alte persoane.

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art. 1 Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta.

Art. 2 Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se realizează începând cu data emiterii hotărârii.

Art. 3 În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.

Articolul continua dupa publicitate

 Art. 4 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.