Connect with us
Apare o nouă poliție în România. Anunțul făcut de Marcel Vela

Social

Noi măsuri de la 15 iunie. Marcel Vela a făcut anunțul

Încă de la 15 mai, odată cu ridicare stării de urgență, a început perioada de relaxare pentru români. Astfel, mai multe afaceri au fost reluate, unii români și-au recăpătat locurile de muncă și se pot deplasa acum liber, fără declarația pe propria răspundere. În plus, terasele și plajele s-au deschis și se așteaptă o nouă treaptă a relaxărilor. Așa cum ne-a obișnuit, Marcel Vela a organizat o nouă sesiune de întrebări și răspunsuri pe o rețea de socializare, în care a oferit informații noi cu privire la măsurile ce vor fi adoptate de la 15 iunie.

Noi măsuri de la 15 iunie. Marcel Vela a făcut anunțul

Marcel Vela a realizat o sesiune în care a răspuns mai multor întrebări adresate de cetățeni. Astfel, el a declarat că se lucrează la un nou set de măsuri de relaxare ce vor intra în vigoare de la 15 iunie. În plus, el a vorbit despre câteva dintre acestea și a oferit mai multe detalii.

Astfel, ministrul de interne a declarat că ar putea fi făcute modificări în ceea ce privește suspendarea zborurilor. Astfel, cursele regulate în și dinspre Marea Britanie ar putea fi reluate din 15 iunie. În plus, și măsura privind izolarea la domiciliu ar putea fi reevaluată tot de la data respectivă, total sau parțial. Așadar, persoanele care se întorc din străinătate nu ar mai fi nevoite să se izoleze la domiciliu timp de 14 zile.

”Se analizează posibilitatea anulării acestei suspendări, adică posibilitatea reluării curselor regulate din 15 iunie. După analiza specialiștilor, există această posibilitate pentru etapa a treia a măsurilor de relaxare. Înregistrând în frontieră un aflux mare de cetăţeni, izolarea s-a impus şi de la 1 iunie, dar în funcţie de evoluţia epidemiologică la nivelul întregii ţări, se poate lua oricând o asemnea decizie cu privire la nemenţinerea sau menţinerea doar parţială a izolării la domiciliu.”, a declarat Marcel Vela.

Cu toate acestea, autoritățile engleze au anunțat că începând cu data de 8 iunie, persoanele care ajung în Regatul Unit vor intra în izolare la domiciliu. Nerespectarea acestei măsuri aduce amenzi de până la 1000 de lire sterline.

Dacă situația din România va evolua așa cum trebuie și cazurile de infectare cu coronavirus se vor menține pe o pantă descendentă, se vor deschide și mall-urile. De aceeași condiție depinde și renunțarea la purtarea obligatorie a măștii de protecție, așa cum susținea Nelu Tătaru.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top